onsdag 29 mars 2017

Utrikes nyheter

Senaste nyheterna och analyserna från SVT:s utrikesredaktion. FLASH:Tsunamivarning vid Alaska. Tsunamivarning råder söder om Alaska efter ett skalv med magnituden skriver USA-myndigheten USGS. Ungdomarna har tappat framtidstron – och ingen ser dem.


Få erbjudanden, tips och nyheter. Nyheter från världens alla hörn.

Vi täcker in det mesta och bästa och rapporterar utrikesnyheter från alla ämnen och områden. Sveriges ledande mediesajt - SvD. Svenska Dagbladets nyhetssajt låter läsarna ta plats och fördjupar nyheterna. Utrikesnyheter och senaste nytt från världens ledande nyhetssajter.


Slagna rebeller utkämpar Turkiets krig i Syrien. De syriska rebellstyrkorna har i praktiken förlorat inbördeskriget och tappat allt stöd från omvärlden. Nu har man gett upp hoppet om att avsätta president Bashar al-Assad och deltar i stället i den turkiska offensiven mot den kurdiska YPG-gerillan i de norra delarna av Syrien.


Här hittar du de stora händelserna från runt om i världen.

Separatisterna i Östra Ukraina har brutit mot vapenvilan 2gånger hävdar USA och den ukrainska regeringen. Och i grannlandet Ryssland har oppositionsledaren Alexej Navalnyj än en gång fått en fängelsedom. Ny katalansk ledare nästa vecka.


Venezuela kastar ut ambassadör. Winfrey vill inte bli president. Lägre marijuanaböter i Frankrike. Kristianstadsbladet är nordöstra Skånes ledande tidning med nyheter , sport och nöje. Michael Fallon som varit Storbritanniens Defence Secretary i tre år avgår av moraliska eller rättare omoraliska skäl: han är en av många engelska statstjänstemän högt upp i hierarkin som uppträtt olämpligt mot kvinnor och som nu får ta konsekvenserna, ”it´s time to face the music”.


Han uttrycker omskrivande vad han gjort . Lokal nyhetssajt med nyheter från Nyköping, Gnesta, Trosa och Sörmland. Idag handlar tidningsnotisen om en avliden Kongofarare, som hyllas med lovord i Göteborgs Aftonblad. För ett par dagar sedan handlade rapporten om kung Leopolds besök. Ingeniör Andrée klar till affärd. Virgo“ har i går anländt till Tromsö . I dag ingår Västerviks-Tidningen i den geografiskt utspridda NTM-koncernen, men dess grundläggande publicistiska uppgift är alltjämt att förmedla lokala nyheter , att från dag till dag spegla verkligheten i den bygd där vi verkar.


Inte mindre viktig är rollen att granska makthavare och samhällsetablissemang, att bilda opinion . Röntgenplåtar skickas till Australien. Skaraborgs Sjukhus ska framöver skicka röntgenplåtar till Australien.

Det är företaget Telemedicine Clinic som kommer att kolla på röntgenplåtarna. Då det är natt här är det dag i Australien. Ny hälsosammare potatis upptäckt.


Förskare har utvecklat en ny potatis som innehåller en stärkelse som visar sig. Nynazist åtalas för år gammal sprängning. Nästan år efter att en pendeltågstation i den tyska staden Düsseldorf. Därtill oftast en ledare – vintern -driver tidningen en kampanj mot regeringens förslag att höja ämbetsmännens löner, DN vill i stället banta den .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.