onsdag 29 mars 2017

Medellön sverige

Lön utbetalas i regel i pengar. Om lönen ej är i pengar betalas den in natura, det vill säga med olika former av varor eller tjänster. Lönekostna den totala kostnaden för en lön , inklusive sociala avgifter och liknande.


Statistik över löner i Sverige finns i Statistiska centralbyrån, SCB:s, lönedatabas. I lönedatabasen hittar du .

Minimilön är den lägsta lön en arbetsgivare lagligt får ge en arbetstagare för utfört arbete. Minimilöner är alltså en reglering av försäljningen av arbete. En lagstadgad minimilön finns i många länder, men långt från alla. Idag har SCB i uppdrag är att förse Sverige med oberoende statistik om samhället på flera olika områden. Statistik är inte exakt, men välgjord statistik beskriver verkligheten så nära man kan komma.


För att göra statistik finns metoder för att samla in, bearbeta och . Sammanräknad förvärvsinkomst består av inkomst av tjänst och inkomst av näringsverksamhet.

I inkomst av tjänst ingår förutom löneinkomst även inkomst från pension, sjukpenning och andra skattepliktiga ersättningar från försäkringskassan. Löneskillnaderna mellan män och kvinnor minskar för första gången på nästan år. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig.


All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka. Samtliga referenser granskas automatiskt och manuellt innan de publiceras. Du kan även kolla din skatt i aktuella skattetabeller samt räkna ut din lön efter . Lönestatistik för Danslärare gör att du enkelt ser om du har rätt lön. Medellöner för detta yrke och andra inom Pedagogi, samt annan nyttig statistik. Och hur mycket bolagsskatt betalar bolaget i Sverige ? Breakit ger dig de senaste siffrorna om nätjättens svenska affär.


Arkitekturupproret delar årligen Kasper Kalkon-priset för Sveriges fulaste nybyggnation. Nya kontorshuset vid Gamletullsgatan i Halmstad. Undervisa mer, så får du högre lön. Det nya lönekriteriet retar gallfeber på lärare i Uppsala. Detta kommer stressa lärarna ännu mer, säger Lärarförbundets ordförande i Uppsala Louise Plobeck.


Hos fackförbundet Ledarna – Sveriges chefsorganisation – finns allt som rör din chefsroll och ditt ledarskap.

Hos oss blir du en bättre chef. Genomsnittet för lärarlönerna har ökat. Det visar statistik från Statistiska centralbyrån, SCB.


Enligt ansvarig minister är det ett resultat av lärarlönelyftet. Löneutvecklingen för Sveriges lärare har släpat efter alldeles för länge. Nu ser vi att de tre miljarder kronor vi har satsat årligen har gett effekt. Nyfiken på vad en Åklagare tjänar?


Trots att pension inte är något annat än uppskjuten lön så betalas en högre skatt på pension än på lön. Detta är ett stort steg i rätt riktning, men det finns fortfarande en lång väg att gå innan Sveriges pensionärer kan tillgodoräkna sig skattesänkningen. Förslaget måste godkännas av . Saco har samlat information för den som arbetar som eller vill utbilda sig till djurskyddsinspektör.


Vad jobbar man me vad tjänar man och hur ser arbetsmarknaden ut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.