fredag 24 mars 2017

Dn debatt skolan

Kraftig satsning på fritids ska göra skolan jämlikare”. När skolan inte klarar att skapa jämlika möjligheter är det LO-medlemmarnas barn som drabbas hårdast. Vi föreslår nu en stor välfärdsreform – införandet av lärfritids, skriver LO- ledningen.


Peter Strandbrink: ”Värdegrundsdoktrinen i svensk skola är. Resursstarka föräldrar kan kompensera genom att oftare läsa läxor med barnen.

Arbetarföräldrar har inte resurser att göra det i samma utsträckning. Vi går i åttan i Östra grundskolan i Skogås och vi känner att vi måste lägga in vår åsikt här. Vi jobbar med läsplattor varje dag, i princip på alla lektioner, så vi vet vad vi pratar om. Vi kan omöjligt förstå hur det kan vara fel att anpassa skolan och inlärningsmetoderna efter vår moderna tid.


Efter att ha läst Nohan Zainudinis debattartikel om att skolan ska anpassas till pojkar undrar jag hur insatt han är i frågan och vart flickornas perspektiv tog vägen? Skolan är till för pojkar och flickor och det kan inte vara rimligt att man då ska anpassa den efter pojkarna. Intressant att veta vore hur . Tomas Nilsson skriver på DN Åsikt att skolan borde lära ut vettig studieteknik utan att blanda in läsplattor.

Han har både rätt och fel. Svenska rektorer och politiker tror att skolan kommer in i IT-eran bara man köper surfplattor till alla barn. Men om de används till facebook och spel så blir de bara.


Maskulinitetsnormer får ofta stå som förklaring till att pojkar presterar sämre än flickor i skolan , men flertalet studier visar faktiskt att pojkars. Rapporter visar att pojkars skolprestationer har försämrats, då de halkar efter flickor i matte och läsning. I artiklar och undersökningar antyds det att detta . Läsvärt om skolan på DN debatt idag.


Hans Bergström besvarar Per Kornhalls artikel från förra lördagen. Enligt Strandbrink ligger det ett linjärt effektivitetstänkande av institutionellt gammalteknokratiskt slag bakom idéerna om att skolorna ska arbeta såväl . Forskarna Daniel Berglind och Cecilia Magnusson, båda från Karolinska Institutet debatterar idag vikten av att öka barns aktivitetsnivå i skolan och föreslår bilförbud omkring skolornas närhet, skärmförbud och fler organiserade aktivitetet på skoltid . Skolan måste reformeras på många fler områden för att . Brännpunkt, Svenska Dagbladets debatt - och opinionsida. Delta själv i debatten och ta del av tidigare intressanta samtal.


Förslagen i Välfärdsutredningen påverkar även icke vinstdrivande, ideella företag negativt, helt i strid med regeringens uppdrag till utredaren. De skillnader som finns i drivkraft mellan vinstdrivande och idéburna företag har inte beaktats. Vi är allvarligt oroade, skriver sex representanter för den idéburna . Utbildning som “public good” eller “private good”?

Svensk skola i omvandling, Uppsala: Uppsala universitet. Aktuella perspektiv på skolans medborgerliga skapande, in, . De ändrar visserligen i kommentarerna till läroplanen men som visas i vår replik på dagens DN - debatt är skolverkets relativistiska kunskapssyn mer djupgående och omfattande än vad de vill tillstå. Antingen argumenterar man mot vår ståndpunkt och talar om varför skolan.


Skolverket måste bestämma sig. Läs texten, den säger det mesta om varför det vore ett bakslag för utvecklingen av skolan i Sverige om Korr tvingas stänga. För min del handlar det inte . Särskilt begåvade elever riskerar att fara illa om inte skolan fångar upp dem i tid. Alla elever måste kunna få utmaningar på rätt nivå.


DN Debatt : relativistisk kunskapssyn i svenska skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.