torsdag 30 mars 2017

Lön statistiker

Vad tjänar man som statistiker ? Du hittar även utbildningar relaterade till statistiker. Statistiker arbetar med att planera, genomföra och tolka undersökningar. Många arbetar också med att analysera information hämtad ur stora databaser. Vanliga arbetsuppgifter är att göra prognosberäkningar, statistiska .

Medellöner för detta yrke och andra inom Naturvetenskap, samt annan nyttig statistik. Hit förs inte personer med rutinmässigt statistikarbete, t ex räknekontorister. En statistiker måste kunna hantera stora informationsmängder och ur ett omfattande material ta fram det väsentliga . Lönesök – Hur mycket tjänar. Sök fram månadslön före skatt för olika yrkesgrupper. Du kan sedan jämföra lönerna efter utbildningsnivå, kön, ålder och arbete i privat eller offentlig sektor.


Sök på yrkesgrupp, till exempel sjuksköterskor. Skillnaderna i medellönerna, eller snittlönerna, för olika yrken på arbetsmarknaden är stora.

Yrket med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare. Enligt statistik från Arbetsförmedlingen är matematiker, statistiker och präster eftertraktade på arbetsmarknaden i dag. Men efter flera stora varsel inom läkemedelsbranschen är efterfrågan på kemister i dag liten. I andra änden av spektrumet är det i dag en balanserad efterfrågan på sjukgymnaster och . Har läst tidigare trådar om jobb som statistiker och där påstår vissa att SCB har låga ingångslöner medan andra påstår att de har börjat med högre ingångslöner ? Jag gick ut för lite mer än år sen så vill du veta vad mer man kan göra o vad man kan gå vidare till, samt löner på olika ställen kan du PMa. Genom att logga in ovan kan du se hur mycket ingenjörer i Sverige fick i lön förra året.


Du kan jämföra med din lön och se hur stor lönen blev beroende på examensår, jobbsektor, om man bytt jobb, utbildning, och befattning. Se också statistik som visar hur nöjda ingenjörscheferna är med sina löner. I SACO:s rapport ”Framtidsutsikter” kan vi läsa att arbetsmarknaden idag och i framtiden ser väldigt bra ut för statistiker och matematiker. Löner och arbetskraftskostnader.


Innehåller statistik över bl. Vad har vi tänkt när vi har valt att studera programmet statistik och dataanalys? Första tanken är så klart att vi vill jobba med det i framtiden. Trivsel är väldigt viktigt när vi söker arbete.


Vi måste trivas med det vi håller på med och med medarbetarna.

En annan orsak är så klart att man ska få bra lön. Men hur är det egentligen . De har haft bäst löneutveckling av samtliga ingenjörskategorier. Det visar statistik där vi jämfört ingenjörers löneutveckling med andra yrkesgrupper.


Deras löner ökade med mer än 32 . Uppdatera Lön , varför går det inte att uppdatera? Fler löneavtal - Lön 600about hours ago. Avslutad anställning - Lön about hours ago.


Om man räknade bort skillnader som beror på sektor, yrke och arbetsti skulle kvinnors löner uppgå till procent av mäns löner. Resterande procent går inte att säkert förklara med den statistik som finns idag. Man vet ändå att en del av skillnaden beror på att män oftare än kvinnor har arbetsledande befattningar, vilket . Vill du veta vad lönen är i de olika branscherna eller förbereda dig inför en anställningsintervju?


Vårt Löneindex ger dig svaret! Tack alla ni som har svarat på enkäten och gjort det möjligt att ta fram denna viktiga statistik ! Vår förhoppning är att den här redovisningen kan vara till hjälp när du ska ha lönesamtal eller ska lönesättas vid nyanställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.