onsdag 29 mars 2017

Timkostnad skördare

Hej vad ligger ett normalt timpris på en beståndsgående skördare ? SMF har uppdaterat sin kalkylmodell för timpris på skotare. Nu finns en färsk kalkylmodell att ha som grund för att få fram rätt timpris. För de som är osäkra på vad de behöver ha för . De flesta är nog överens om att det är svårare att få lönsamhet på en skotare jämfört med en skördare.

Produktivitet för skördare mäts i avverkad m. G15-timme definieras som grundtid (d.v.s. produktiv arbetstid) som innehåller uppehåll kortare än minuter . En fältstudie utfördes i södra Sverige med syfte att jämföra små (5-ton) skördare (S- skördare ) och. Volymen och kostnaden för brobyggnadsmaterial. Pris för timmer och massaved sattes till 7resp.


Föraren har risat kavelbron och brons underlag. Riset på underlagen skapar friktion mellan dem och virket som läggs .

Frågan gäller faktiskt vad jag ska ta själv. Lasspris har jag inte hört talas om, men det beror väl på vad man ska köra och hur långt det är till avlägget. När jag lejde gallringsskotare tog dom bara . Timkostnad för skördare. Nov Dessutom är betydande mängd virke inte rotkapat p. Redovisad tid för skördaren har innehållit tid som inte har varit avverkning.


Administrationskostnad ca är tillämpat på all kostnad. Troligen är endast ett besök gjort under pågående . Jan Vimek 404T är en liten smidig skördare som passar utmärkt för gallring i känsliga miljöer. Vilken kapacitet man får på Vimek 404T beror till stor del på underlaget. Markfrigången är endast centimeter och däcken inte överdrivet stora. Sveaskog driver utvecklingen av nya avverkningsmetoder och maskinkoncept.


Ett exempel på utvecklingsprojekt är den förarlösa skördarroboten Besten. May När andra använder skördare , satsar han på motorsågen. Jag har utrustning för en halv miljon, en skördare kostar mellan fyra och fem miljoner och kräver mycket högre inkomster för att få det att gå ihop.


Hans Annemark tar ut en timkostnad på 2– 3kronor plus eventuell restid och moms.

Jun Production Model, Mean Age Invoke Ingrowth, Lägsta medelålder för att inväxningsfunktionen ska användas, Ny parameter, 50. Aug förare av liten skotare och liten skördare i stället angivit två timpris , ett för förare av skotare och ett annat timpris för förare av skördare. Vidare har bolaget i strid med förfrågningsunderlaget underlåtit att ange Huddinge kommun som en av sina referenser trots att man haft liknande uppdrag. Har satt standarden för alla skördare. Denna maskin en skördare Valmet 901.


Bracke aggregat gallrar sig fram i djungeln av oröjd ungskog och insamlar flera stammar i samma lyft. Skönt att sitta i en varm hytt när det är 20 . Man bör kolla upp vad det är man vill ha gjort och hur det ska se ut efteråt. En grov egen uppskattning är bra att göra. Om det är mindre volymer bör man kanske överväga egen huggning, grannsamverkan eller annan hjälp.


Jag fick ringa runt till väldigt. Det var ju inget att vänta. Feb Många entreprenörer tar för lite betalt för att skota fram virket ur skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.