onsdag 29 mars 2017

Medellön stockholm 2015

Landarealen är 1kvadratkilometer. Skillnaderna i medellönerna, eller snittlönerna, för olika yrken på arbetsmarknaden är stora. Yrket med den lägsta medellönen är marknadsundersökare och intervjuare.


Lönestatistik presenteras oftast i medellöner. Men eftersom lönerna i Sverige inte är jämnt fördelade så blir medellönen hög jämfört med medianlönen i många yrken. Därför finns det risk att man underskattar sin lön om man jämför med yrkets medellön.

Stockholms stad har många kvaliteter som arbetsgivare. Här kan du läsa mer om lönestatistik samt statistik om medarbetarna. Lönen är förstås viktig när du ska välja jobb och yrke.


Med hjälp av lönestatistiken kan du jämföra löner efter yrkesgrupp, befattning, sektor, län och ålder. Att veta vad andra har för lön är bra inför lönesamtalet eller när du ska söka nytt arbete. Om det gäller ett nytt arbete är det viktigt att du inte kommer in på en för låg lön , eftersom det då kan bli svårt att komma . När lön diskuteras nämns ofta begreppet percentiler - ett statistiskt mått som bygger på en rangordning av värdena med den lägsta lönen först och den högsta sist. Se även framtidsutsikter och utbildningar.


Vid den första anställningen efter utbildningen kan du alltid utgå från våra rekommenderade ingångs- löner.

Rekommendationerna följs i stor utsträckning men är inte tvingande för arbetsgivaren, så även vid den första anställningen brukar det bli en dis- kussion om lön. Affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafes nya lönelista visar att företag i Sverige i snitt betalar sina anställda mer än en miljon kronor per år, exklusive lön till VD och styrelsearvode. Enligt företaget syns en . Så här mycket tjänar skötare runt om i landet.


De högsta medellönerna kommer först, de lägsta sist. Nyfiken på vad en städare tjänar? Se aktuell lön snabbt och enkelt. Behöver du ammunition till löneförhandlingen?


Så mycket tjänar en tjänsteman i snitt i timmen och per måna enligt nya siffror från SCB. Vill du veta vad lönen är i de olika branscherna eller förbereda dig inför en anställningsintervju? Vad tjänar dina kollegor? Vårt Löneindex ger dig svaret!


Råd och stöd Lön Marknadslöner . Jag har just börjat arbeta som socialsekreterare, i juni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.