torsdag 30 mars 2017

Lön strategisk inköpare

Arbetar sedan år tillbaka som strategisk inköpare på Saab Dynamics med inriktning på system och optik. Tidigare haft befattning som utvecklingsingenjör och senare projektledare för utvecklings och kundprojekt inom Saab Dynamics i Karlskoga. Den sämst betalde inköpschefen i . Lönestatistik för Strategisk inköpare gör att du enkelt ser om du har rätt lön. Medellöner för detta yrke och andra inom Teknik, samt annan nyttig statistik.


För en inköpare kan jobbet innebära att arbeta på en hög strategisk nivå med att exempelvis skapa stora ramavtal som innebär långsiktiga och djupa samarbeten mellan företaget och olika viktiga leverantörer.

För en annan inköpare kan jobbet innebära att arbeta med avrop där beställningar görs utifrån redan . Marknadslön för Inköpare. Analyserar och bedömer marknads- och leverantörsförhållanden. Söker nya respektive upprätthåller kontakter med leverantörer. Begär in offerter och väljer leverantörer, förhandlar och . Sammantaget kan dessa parametrar förskjuta månadslönen väsentligt både uppåt och nedåt.


Vidare är det förekommande att tjänster är felaktigt benämnda, exempelvis är det vanligt att tjänster titulerade strategiska inköpare endast innehåller taktiskt inköp och har lön därefter. Inköpschefer uppvisar en stor lönespridning , .

Så kan tillvaron se ut för en strategisk inköpare. Det är ett spännande yrke som behövs i både ekonomisk upp- och nedgång. Har du analytisk skärpa och förmåga att ta människor, kan . På många arbetspIatser krävs det även att aktivt kunna bistå olika ledande befattningshavare i industriföretag, tjänsteproducerande företag och offentlig förvaltning inom leverantörsutveckling, inköpsplanering och utveckling, strategiskt inköpsarbete och affärsförhandlingar. Kort sagt – yrkesrollen som inköpare bjuder på . Skulle han få fast tjänst blir lönen högre.


Det beror lite på vad för slags inköpare man är också. Styrkekramar, får jag fråga vad för slags företag han skall jobba på? Aug I vissa löneenkäter klumpas inköpare och upphandlare samman i en och samma grupp, vilket ger ett missvisande resultat. Titeln strategisk upphandlare eller inköpare används i praktiken ofta för att beskriva en mer erfaren upphandlare, tillägget strategisk betyder här snarast senior.


Vad tjänar man som inköpare ? Du hittar även utbildningar relaterade till inköpare. Det visar statistik från fackförbundet Unionen, SACO och SCB. Fortfarande är det dock mest lönsamt att vara manlig logistiker eller inköpare.


En arbetsvecka generellt är ganska mycket jobb vid dator med att ta fram förfrågningsunderlag, interna möten och kontakter med beställare som önskar köpa varor eller tjänster. Jag jobbar ganska mycket i projekt så det . Mar Jag själv är idag s. Oct Ordet strategisk är det allt fler som lägger till framför sin titel, som strategisk inköpare eller upphandlare.

Jag har känslan att ordet inte har så stor praktisk betydelse. Det finns de som bara titulerar sig upphandlare som jobbar mer strategiskt än dem som har ordet i sin titel. Vi har valt att inte särredovisa löner.


Verifierade arbetsgivare. Ett gratis, snabbt och enkelt sätt att hitta ett jobb med 52. Västmanlands län och andra stora städer i Sverige.


Här ingår bland annat transportplanerare, informationslogistiker, inköpare och produktionsplanerare. Logistiker jobbar bland annat med att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.