fredag 31 mars 2017

Rundbalsvagn

Vi har redan skrivit om danska Fasterholts nya rundbalsvagn här på NilehnTeknik då den fick tre stjärnor på lantbruksuställningen Agromek. Nu har den körts för första säsongen ute hos kunder och den verkar fungera bra. Annan information, Bala-Agri BVSjälvlastande rundbalskärra. Dalums svensktillverkade vagnar och kärror i kvalitetsstål kundanpassas vid order. Andra mått än dem som specificeras nedan tillverkas enligt överenskommelse.


Vagnarna har rörlig boggi bak och vändskiva fram medan kärrorna har rörlig boggi.

Per Arne Henrysson i Tibro har konstruerat en extra kraftig rundbalsvagn. Rundbalsvagn Begagnade lantbruksmaskiner säljes och köpes. Snöskopa, Snöskopa, Lättmaterialskopa, Snöskopa.


Tippvagn, Tippkärra, Däck, Vägsladd. Lastväxlarvagn Lastväxlarvagn ton. Redskapskärra Redskapskärra. Balvagn som säljs på uppdrag av ett företag.


Säljes av: Stefan Ranch oktober 16:49. Vagnen har fungerande bromsar och lysen.

Visa på karta (Nyköping). Telefonnummer kan av säkerhetsskäl inte skrivas ut. Bra däck stabil fjädring ,transport kan ev lösas.


Junevagnen är framtagen med hänsyn till högkvalitativa materialval, stort användningsområde samt användarvänlighet. Genom detta väljer vi att anpassa våra vagnar efter kundens behov eller i vårt noggrant framtagna sortiment. Dalum Mekaniska Ab hittar du i Dalum vid Rmellan Ulricehamn och Falköping där vi har mekanisk verkstad. Vi arbetar över hela Sverige och utför tillverkning av vagnar i kvalitetsstål till olika ändamål. Kan även fås med plant flak.


Extrautrustning: Drag för extrasläp. I takt med att rundbalar har tagit över vallfoderhanteringen från småbalar (lös- och hårdpressade) har behovet uppkommit att transportera dessa på annat sätt än med vanliga tippkärror (som lastar tung last men liten volym). Speciella vagnar (eller kärror) för detta har konstruerats, . Kraftiga balvagnar med flaklängder på och meter. Chassina har en stabil konstruktion med centrumkärna av kraftiga IPE-balkar. Chassina är även konstruerade för att tillåta flex i sidled för att minimera risken för sprickbildning över tid när man klättrar upp och ner ur fälten med sina balar.


Alla kärror har flakbotten av . Maskinen är i ok bruksskick. Har använts i utbildningssyfte på lantbruksskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.