fredag 31 mars 2017

Alloljebrännare spillolja

Trots det säljs spillolja och används i alloljepannor eller pannor utrustade med alloljebrännare. Har en ouppvärmd verkstad som jag gärna skulle vilja ha lite värme i. Den här artikeln går igenom konvertera en vanlig Beckett AFG oljebrännare för att köra om avfall motorolja, används ATF, fritös fett eller avfall vegetabilisk olja . Prisvärda produkter som hjälper till att sänka uppvärmningskostnaderna under vinterhalvåret. Därför är det en riktigt dålig idé att elda med spillolja.

Trots det blossar det då och då upp diskussioner i Byggahus forum angående eldning av spillolja , eftersom det är ett billigt och effektivt sätt att snabbt värma upp en fastighet. Det finns även företag som marknadsför sk alloljebrännare som lämpliga att . Kan man göra detta i vilken panna som helst? Antar att man måste filtrera det på ett eller annat sätt? Man använder en alloljebrännare. Har en kollega som hämtar all spillolja han kan få tag i för att värma upp sin verkstad.


Går även att bygga egen alloljebrännare , finns en tråd . Clean Burn alloljepannor har utvecklats i USA med syfte att förbränna spillolja effektivt, detta är i Europa tillståndspliktigt.

Om du redan har en lämplig panna, kan det gå att konvertera den med ett Clean Burn konverteringskit. I annat fall kan du köpa komplett anläggning direkt från oss. Med en panna från Clean Burn, får du . Elda hydraulolja i oljebrännare? Det finns sk alloljebrännare som klarar spillolja , åtminstone för några år sen så stod det i annonserna också, men numera håller dom tyst omet (i Sverige vill säga).


Ser nu att det fortfarande annonseras om såna, varmluftpannor för verkstadsuppvärmning brukar det vara. Något tveksamt att skriva i annonsen . Men du kanske tänkt värma där ingen ska vistas? Testade med hydraulolja i ett sådant utrymme en gång.


Kommer inte ihåg procenten, men den måste starta på diesel. Hydrauloljeblandad diesel startade den inte på när den va kall. Jag skulle nog föreslå att om man ska elda spillolja själv, så ska man kanske inte mata brännaren med vad som helst utan skilja på olika sorters spillolja. Blir kanske samma pris . Transmissionsoljor, hydrauloljor mm bör gå utmärkt att elda så länge de är baserade på mineralolja eller någon inte alltför processad vegetabilisk olja.


Det skulle också kunna vara ett uttryck för att spillolja i större utsträckning än tidigare säljs illegalt och hanteras på ett oriktigt sätt. Enligt återvinningsindustrin har antalet alloljebrännare ökat markant på marknaden och de misstänker att en stor del av den spillolja som borde omhändertas istället används .

Här testas brännaren på pannan. Strömsunds kommun skriver på sin hemsida att Det har kommit till vår kännedom att vissa företag marknadsför s. Alloljebrännare , vilka de demonstrerar på mässor och dylikt genom att elda spillolja i, eller säger till kunder att det går att elda spillolja i dessa pannor. Har en villaoljebrännare(bara själva brännaren, ingen kamin) som står o skräpar! Dessutom massa spillolja och gammal villaolja över!


Så nu behöver jag lite ritningar eller tips på hur man enklast bygger en dieselkanon som går på spillolja ! I det befintliga systemet hanteras spilloljorna på ett samlat sätt, som underlättas av ett schablonskattevdrag på hela mängden spillolja. Re: Alloljebrännare som strular. När min strulat några gånger så har jag gjort rent munstycket,ställt in gnistan,gjort rent fotocellen. Har du bytt bränslefiltret kollat att bränslet kommer fram som det skall.


Själv så är jag noga med renheten på oljan har inget vatten och skit mekör inte på spillolja. Tysktillverkade Kroll alloljebrännare. Tillförlitliga,robusta,flexibla och långlivade med års fabriksgaranti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.