torsdag 30 mars 2017

Bidra till en hållbar utveckling

Många droppar små bildar en stor å. Så är det med alla de steg vi var och en kan ta för att bidra till hållbar utveckling. Det finns mängder av saker att göra och ju fler vi blir desto modigare blir våra politiker att fatta klimatsmarta beslut. Ett sätt att bidra till ett hållbart samhälle är att som konsument . Vårt personliga ansvar för ett hållbart samhälle är stort.

Tänk på hur du använder bilen och åk kollektivt så ofta du kan. Lär dig köra skonsamt och se till att lufttrycket i däcken är tillräckligt högt. Om du ska byta bil så välj en som . Se till exempel projektet ”Pre-waste”.


Alla måste hjälpas åt och som privatperson bör du försöka minska ditt avfall eftersom du då bidrar till en hållbar utveckling. Dessutom kan du spara pengar. Hållbar konsumtion har av FN definierats soAtt kunna köpa det vi behöver för att kunna tillgodose våra behov, utan att äventyra framtida generationers möjligheter att kunna tillgodose sina.

För uppnå en mer hållbar konsumtion som bidrar till en hållbar utveckling måste alla aktörer i samhället hjälpa till. Skrivelsen innehåller även förslag för hur rättighetsperspektivet i PGU kan förstärkas i politiken. På så sätt stödjer vi även våra kunders ambitioner, så att de i sin tur kan uppfylla sina kunders krav.


CSR – Corporate Social Responsibility –bygger på idén att företagen själva ska ta ansvar för hur de påverkar samhället miljömässigt, ekonomiskt och socialt. Strategin är frivillig, men det finns en rad fördelar med att ses som ett företag som bidrar till en hållbar utveckling. Hur kan jag bidra till hållbar utveckling. Hållbar utveckling = att man ska påverka naturen och naturresurserna så lite som möjligt.


Finansinspektionen publicerar i dag två rapporter om hållbarhet. De utgör tillsammans en redovisning av det regeringsuppdrag som FI fick tidigare i år om att arbeta vidare med hållbarhetsfrågorna, deras koppling till finansiell reglering och tillsyn, samt hur tillsynen konstruktivt kan bidra till en hållbar. Satsningar på miljömässig hållbarhet bidrar därför till att människor kan fortsätta nyttja naturresurser för att ta sig ur fattigdomen. Miljömässig hållbarhet är en förutsättning för en hållbar ekonomisk utveckling , demokratisk utveckling , ett jämlikt samhälle, fattigdomsminskning och för att nå de globala målen. Men samtidigt måste det finnas kvar något att utvecklas i, dvs miljön med ekosystem som bidrar med förutsättningar för en god levnadsstandard.


Det handlar om delaktighet, levnadsvanor och mänskliga rättigheter – det vill säga om att skapa ett gott samhälle för alla. På Chalmers har vi alltid haft en idé om att hållbar utveckling berör alla. För att vi ska klara av att bygga ett samhälle på bara inom några årtionden kan ge välbefinnande för miljarder människor krävs många goda tankar och initiativ.

Här är några exempel på hur Chalmers arbetar kring hållbar ut. Yoga och konsten att bidra till en hållbar utveckling. Så lyder rubriken på en av programpunkterna i årets Almedalsprogram.


Aktuell Hållbarhet mötte yogaläraren Mariancila Kim som berättade om yogans potential för . På uppdrag av regeringen har Naturvårdsverket tagit fram åtgärder som kan bidra till en mer hållbar konsumtion. Förslagen omfattar hur vi bor, vad vi äter, hur vi transporterar oss och hur vi konsumerar i övrigt. Fem av åtgärderna rör transportområdet, fem handlar om hur vi bor och två åtgärder rör . Dock har Skolverket och regeringen misslyckats med implementeringen. Svenska djur bidrar till en hållbar utveckling.


Svensk natur har idealiska förutsättningar för betande djur. Idisslare som får och nötkreatur kan producera mat på marker som annars skulle planteras med skog. I det svenska klimatet växer gräs väldigt bra och vi har ingen brist på vatten.


Detta i ett seminarium med en panel och femtiotal åhörare med ambitioner att driva diskussionen om minskningen av koldioxid utsläppen. Christofer Sköld str Chef för Miljöprogrammet . Det är idealiska förutsättningar för .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.