onsdag 22 mars 2017

Skogsindustrin export

Här hittar du statistik om skogen och skogsindustrin. Tillverkning, export , leveranser och utveckling i pappers- och massaindustrin. Av svensk industris sysselsättning, export , omsättning och förädlingsvärde svarar skogsindustrin för 9-procent. Ett typiskt exempel på en skogsindustrigren är sågverksindustrin som producerar trävaror som brädor och plankor av sågtimmer.


Exportandelen totalt från skogsindustrin är nära procent. Undersökningen visar dessutom att en majoritet av .

Av massa- och pappersproduktionen exporteras nära procent, och motsvarande för sågade trävaror är nära procent. Källa: Skogsstatistisk Årsbok, kap 16. Länkar Skogsstatistisk . Underskottet beror på utflyttning av produktion till lågkostnadsländer samt en snabb ökning av importen av till exempel livsmedel, tekovaror, skor och möbler. Men under samma period har exporten av . USA:s president Donald Trumps handelspolitik med ökad protektionism är inte bra för svensk skogsindustri vars produkter till procent går på export. Men möjligheter kan öppna sig.


Under sommaren har förhandlingarna om Brexit börjat. För skogsindustrin kan effekterna bli stora.

Sågverksindustrin har störst betydelse för skogsbrukets bruttointäkter, men den kemiska skogsindustrin har en mycket större omsättning än den mekaniska skogsindustrin i alla tre ländema. Logset i Korsholm tillverkar skogsmaskiner för export och hemmamarknad. Tapio Ingervo, ny V tror starkt på framtiden för hela skogsbranschen.


Trä används allt mer i helt nya branscher, berättar Ingervo. Inom läkemedelsindustrin, textilindustrin och som biobränsle och det är intressant och viktigt för oss . Procent av total export. Ungern, Slovakien och Slovenien har inte samma förutsättningar som Polen att finna komparativa fördelar inom skogsindustrin.


Exporten av skogsprodukter i procent av den totala exporten. Sågade trävaror produktion. Så många sysselsätter skogsindustrin. Direkt, andel av länets industri.


Historiskt har den starka exportorienteringen av skogsindustrin varit en fördel. BDC – Bussiness development bank of Canada , statligt ägd bank vars. Sveriges störste användare och producent av biobränsle. Fokus på Japan, Nordafrika och Mellanöstern, s 13.


Relativt högt utbud påverkar marknads- balansen då efterfrågan är begränsad. Vårsäsongen har inte riktigt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.