torsdag 30 mars 2017

Medelinkomst sverige månad

Det finns en del missuppfattningar om vad man egentligen har för lön i Sverige. Kanske grundar det sig i uppfattningen att man själv höjer sin lön på grund av karriärsutveckling, men ingen annan gör det? Statlig sektor hade de högsta . Medellön eller medelinkomst ? Vissa yrken så är det vanligt med . Idag har SCB i uppdrag är att förse Sverige med oberoende statistik om samhället på flera olika områden.

För att göra statistik finns metoder för att samla in, bearbeta och . Tjänar du bra eller dåligt? Nu finns ett verktyg som jämför din lön med alla i Sverige – och resten av världen. Efter några månader fick undersökningsgruppen uppföljande frågor om sina politiska preferenser, och hälften fick även korrekt information om var de egentligen befann sig på inkomstskalan. Så mycket tjänar en tjänsteman i snitt i timmen och per månad , enligt nya siffror från SCB.


Medlingsinstitutet ansvarar för Sveriges officiella lönestatistik. För årets första sju månader ger beräkningen att lönerna ökade med i genomsnitt procent i ekonomin som helhet. Data som visas är den taxerade inkomsten ( deklarationsuppgifter) för alla som deklarade , dvs års inkomster för alla svenskar mellan år.

Inkomsterna är den taxerade inkomsten, dvs innan skatt, men efter alla avdrag som kan göras i deklarationen. Taxerad inkomst är både . Tabellen nedan visar senaste data för nyckeltalet för samtliga kommuner. Klicka på kolumnrubrikerna för att sortera. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.


Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig. Statistik finns uppdelat på län, yrkeskategori och yrke. All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka. Samtliga referenser granskas automatiskt och . Behöver du ammunition till löneförhandlingen?


Här kan du se hur hög din lön är - i ett globalt perspektiv. CNN har tagit fram ett verktyg där du kan knappa in din lön för att se hur den jämför sig med andras löner i Sverige - och med resten av världen. Statsminister Stefan Löfven har en månadslön på 160 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.