onsdag 24 januari 2018

Bygga utedusch ritning

Varje trädgård med självaktning behöver en utedusch att svalka sig i de hetaste dagarna. Enkel i både konstruktion och vattenanslutning. Tappventilen behövs för att sätta på och stänga av vattnet.


Den tål också vinterkylan om du tar bort slangen och öppnar ventilen innan kylan kommer. Använd sedan 6st trallbrädor (770mm) och skapa det som på ritningen är utmärkt med D. Därefter ska små klossar sågas (Se ritning del E).

När det blir riktigt varmt i sommarsolen är det skönt att kunna ta en svalkande dusch. Vi visar hur du bygger en enkel utedusch som du kan njuta av i. Lyxa till det med en utedusch i trädgården – inspireras av dessa uteduschar. För visst känns det lite som höjden av lyx att kunna skapa en hörna i trädgården med en utedusch. Söker du inspiration till en utedusch , då har du kommit rätt.


Bygg din utedusch kring ett växande träd. Att bygga utedusch börjat bli en allt vanligare grej att göra för villaägare runtom i Sverige – inte minst för att det börjar bli varmare och varmare under vår och sommar. Vem skulle inte vilja lapa sol på altanen och sedan raskt kunna kyla av sig med en svalkande dusch utomhus?

Såga till fyra trekantiga . Från det att grävmaskinen rullade upp på gräsmattan tog det dagar och sen kunde vi bada. Det var kallt som bara den just då, men två dagar senare var vi uppe i behagliga grader. För när vi äntligen fick eget vatten kände vi att dasset behövde kompletteras med en utedusch.


Det skulle medföra att vi kan stanna längre…. Och resultatet – blev oväntat bra! För att vara ett bygge utan ritningar och där lösningarna fick födas ur det material vi hade hittat.


Nu ligger en meter lång . Har ni erfarenhet av smarta och billiga sätt att fixa en soluppvärmd utedusch ? Nu undrar jag, finns det någon sådan dusch på marknaden eller går det att anpassa en inköpt soldusch enligt denna modell - eller, i sista han hur kan man enkelt bygga något sånt här från scratch? Gör det själv: Bygg utedusch för trädgården eller sommarstugan. I augusti när sommaren är som varmast är det perfekt med en utedusch för snabb svalka. Lösningen är också fiffig i sommarstugan där det kan vara svårt att få till en innedusch. Av Ingemar Gens Ritning och byggbeskrivning: Anders . Har precis fått varmvatten till stugan och nu vill jag bygga en enkel utedusch.


Jag skulle satsa på en färdig utedusch och någon sorts skärm istället för att bygga en krånglig lösning. Förra året blev vi med utedusch och i år planeras det för att uteplatsen ska få kalkstensflis, att vi ska ha en utebar samt om vi hinner en pergola.

Min man hade tänkt att bygga funktionen för uppvärmning själv men när jag googlade runt så hittade vi en perfekt lösning som dessutom var på kampanj för halva priset. SUGEN PÅ ATT BYGGA EN UTEDUSCH I SOMMAR? Vad är väl härligare än en dusch ute i det fria? En utedusch kan vara lösningen på trånga utrymmen på landstället. Eller varför inte installera en.


Pinterest som vi gillar. Vi kan självklart hjälpa dig med idéer, planering och ritningar av din dröm- utomhusdusch! Inget slår en utomhusdusch för att svalka sig under varma sommardagar. När huset byggdes ut kom också önskan om en trädgård med som krävde mindre skötsel. Gräsmatta togs bort och ersattes med upphöjda planteringsytor och gångar av grus, sten och plattor.


Efter att i några år löst. De befintliga bollpilarna fick vara kvar och gamla syrener blev. Denna pin hittades av Helena Waldahl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.