måndag 22 januari 2018

Kapa armeringsjärn bågfil

Har man tillgång till en svts så kan man använda det. Annars går det bra med kraftig tråd och en tång också. Man kan klippa av armeringsjärnen med en bultsax, eller såga av dem med en bågfil.


Tänk på att de nog kan vara ganska långa i bygghandeln! Du kanske måste kapa dem på plats för att kunna ta . Att sågen sedan kanske kallas kapsåg eller universalsåg spelar ingen roll.

När man för hand ska såga i metall duger inget annat verktyg än en bågfil eller annan typ av . Här hittar du bra och värdefulla tips om bågfilar och andra metallsågar när du ska. Skall gjuta två plattor, vardera ca m2. Har sett bultsaxar som klarar 11- 12. Halv- eller kvarts-bitar av armeringsnät finns det? Välj egenskaper (st) och jämförda artiklar . Armeringsjärn kapas med hjälp av bågfil eller en vinkelslip.


Jag tyckte faktiskt att armeringsmattor verkade ganska överreklamerade förut.

Att kapa med bågfil är ju ett tålamodsprövande företag, men det går. Då är det enklare med en vinkelkap (som jag turligt nog kan låna från far min). Se upp när du köper vinkelslip. Med en vinkelslip kan du skära, kapa , slipa, putsa och polera allt från stål och betong till trä och plast beroende på vilket tillbehör du väljer till den starka maskinen. Rör och järnstänger kan kapas med bågfil och ytrost kan tas bort för hand med hjälp av stålborste.


Klipp dem med en bultsax eller såga med en bågfil om du hellre önskar dem jämnlånga. Men om rostangreppet är . Grada av kanterna med en fil så att kanterna inte är vassa. Linda repet mellan vartannat armeringsjärn cirka centimeter från toppen så att de håller ihop även när stället är fyllt av ved. Bågfil funkar till bådadera.


Fila av alla utstickande kanter, de blir annars ganska vassa. Skruva fast nätet på väggen. Här har man använt fästen som är specialtillverkade av en byggnadssmed för att få rätta rostiga stilen, men det går förstås bra att använda andra varianter.


Har du armeringsnät över, . Verktyg för att kapa armering. Du kan ha bågfil för att kapa armeringsjärn till mindre byggprojekt. Om du ska lägga en husgrund kan det vara bra att ha grövre verktyg för att kapa armering såsom en armeringsklippare.

Det håller bättre och blir stabilare. Vilken tur att hitta ett armeringsjärn :) Väntar på mera bilder från balkongen. Liggande ribbor kan användas på många ställen där man vill ha en elegant skärmeffekt.


Att bryta av med rufft armeringsjärn ger extra spänning bakom de klänga. Kort sagt: Vilken skiva använder jag för att kapa metall? Främst beslag på max en eller ett par mm. Lägg ut armeringsnätet med en överlappning på.


Finja Bermix Standar säckar. Bultsax för att kapa armering. Alternativ: vinkelslip, bågfil. Börja med att kapa två armeringsjärn i diskbänkens läng minus millimeter.


Kapa till rätt antal Bistål Bi40. Upprepa processen för en andra bit armeringsjärn. Häll cementen i två stora plastdryckeskärl. Ställ en bit armeringsjärn i varje.


Under magen fick jag inte ta för stora partier eller tjockt lager i taget av betongen, då ville den ramla av. Jag byggde upp formen under 3-dagar tills jag var nöjd och täckte med plast mellan arbetstillfällena. En rejäl bultsax eller bågfil är bra att ha när man behöver kapa olika längder av armeringsjärn. Mät en bit av armeringsjärn 1-tums diameter på inches i längd. Blanda en sats av snabb-set cement med vatten i en 1-liters hink.


Använd en bågfil för att kapa armeringsjärn till önskad längd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.