tisdag 23 januari 2018

Telefonstolpar på tomten

På vår tomt står en telefonstolpe jag länge velat göra något av. Den liksom lutar obekvämt, förankringen i marken känns tveksam och sedan har någon rullat ut en kabel längs luftledningen som för att gräva ned. Med småbarn lekande här och där hemma vore det emellertid bra med lite . Vi har en telestolpe som står i tomtgränsen.


Från denna går det en stödlina ner på vår tomt.

Från toppen går flera teleanslutningar till närliggande fastigheter. Flera av dessa ledningar går mer eller mindre störande över vår tomt. Stödlinan är i vägen för trädgården och eventuella arbetsmaskiner. Inget servitut på telestolpen?


Fastighetsjuridik - vad gäller med telefonstolpar ? Vår granne har en telefonstolpe på sin tomt , det finns inget nämnt i lagfarten-inga servitut finns registrerade hos stadsbyggnadskontoret om detta, stolpen är från 20-talet, är helt rutten med skylt om att det är förbjudet att klättra i den och naturligtvis finns det tjänstgörande teleledningar på den. Noen som vet hvordan man kan få fjernet telefonlinja inn til bolig? Bruker ikke linja lenger pga fiber, og den er litt i veien for div prosjekter ovs.

Tror ikke den kommer til å bli brukt i nærmeste framtid heller. Kan man bare be om å få tatt den ned? Hoppas min rubrik är okej för det var lite svårt att hitta på en bra rubrik.


Ta det nu inte så att det är kritik mot den som först skrev om detta för jag tycker det ör en god idé. Nu är det så att vi har fått löfte om att ta gamla telefonstolpar till vår nya tomt och nu undrar jag hur bra det egentligen är. Ett välbekant inslag i det svenska landskapet är på väg att försvinna. Varannan telefonstolpe , cirka miljon, ska rivas de närmaste åren.


Jeg har en lyktestolpe på tomten min som jeg gjerne skulle ha flyttet for å lage vei inn til garasje. Per i dag får jeg GET signaler fra denne stolpen, men flere av min naboer får stømkablene sine herfra. Det er også lys på denne stolpen. Jeg tror denne stolpen har stått på tomten min siden huset ble bygd en . Har köpt en tomt där det finns ett antal gamla telefonstolpar (dels runt ett stort land samt även som avskiljare mellan gårdplan och gräsmatta).


Finns det något sätt att göra tester på gamla telefonstolpar. Här hittar du information om bland annat inomhusmiljö, vatten och avlopp, djur, skadedjur och utomhusmiljön på din tomt. Amund Grindalen ble nylig dømt i Høyesterett til å betale millioner kroner til staten for fjerning av giftstoff fra tomten hans.


På tomten låg högar med avfall, giftigt virke, bilbatterier och dunkar med kemikalier helt öppet.

Nu kräver kommunen företaget i södra. Gamla järnvägsslipers och telefonstolpar som impregnerats med miljöfarliga ämnen låg också och skräpade tillsammans med elavfall. Man har inte gjort några mätningar. Själv har jag ingen nytta av dessa kopparledningar då jag har mobilt bredband med telefoni.


Vet ej vem som i dag sköter denna stolpe med ledningar? Efter kontroll visar det sig att det inte finns något servitut för stolpen som belastar fastigheten. Jag skulle vilja få bort stolpe med ledningar från min tomt.


Ta bort ruttnande stubbar och stockar från tomten och husets närhet. Undvik trävirke och telefonstolpar i rabatt och markkonstruktioner. Reparera eventuella rötskador på fastigheten. Ta bort vegetation mot huset som kan skapa skydd eller husera bladlöss.


Förvara aldrig ved mot husfasaden eller allt för nära byggnader av . Enkrossad husvagn, avbrutna telefonstolpar , träd överallt. Jaghar aldrigsett något. Sveriges äldsta telefonstolpe fyller 1år i år. Den står vid en landsväg strax utanför Borås och är impregnerad med träskyddsmedlet kreosot.


Jo, om du är säker på att det är sista stolpen och ledningen bara går till ditt hus och inte vidare är det inga problem att klippa kabeln vid huset och rulla ihop den och fästa den på stolpen. Kan ha lite att göra med om stolpen står på din tomt eller inte också. Vi ville heller inte bygga på Olles och Lennarts tomt. Hans föräldrar skulle bara. Om vi byggde på tomten till Thaliavägen skulle Mary märka vad vi gjorde och hon och Syster skulle börja fråga.


Man fick klättra på samma sätt som när man klättrade upp i lyktstolpar och telefonstolpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.