onsdag 24 januari 2018

Jämna av betongplatta

Hej, Ska jämna av en tillbyggd platta Som ligger för lågt emot den gamla. Ska spackla 170cm ut, Där det ska bli mm. Måste man flytspackla betongplatta ? Jämna ut betonggolv utan flytspackel Beiträge 27.


Misslyckad gjutning av betongplatta , hur åtgärda? DR som har en pastaliknande konsistens .

Kolla vår instruktionsvideo för att få tips och råd på hur du lyckas med att gjuta platta , i detta avsnitt berättar. Cellplastskärare för att skära ut jämna cellplastskivor som är anpassade för din husgrund. Hink för att jobba med betong och tvätta redskap. Tåliga gummistövlar för att kunna gjuta betongplattan.


Laser för att se till att grunden hamnar i våg. Alla vill inte gjuta en betongplatta själv. Det avgör man givetvis helt . Golvet i garaget är inte av bästa sort och gjuta ny betongplatta till våren ryms inte direkt i varken min eller farsans budget!

Vet inte vad du använder för kanon spackel men de gångern jag har flytspacklat så har man fått jämna till det själv. Stålslipning av betonggolv 20. Tips till flytspacklingen - Bygglov - tv4.


Flytspackel är en typ av cement som flyter ut på golvet och jämnar till underlaget. Varje tillverkare har flera typer av flytspackel beroende på vad du ska använda det till. Vad har man flytspackel till? Du kan använda det till att jämna ut gropiga . I normalfallet kommer man ofta undan med dammsugning och lite lagningar av ev. Redskap kan man få tag i. Golvet måste under utläggningen alltså förses med halvflytande material nästan kontinuerligt, för att bli riktigt jämnt.


Om man inte använder en pump . Det kan göras på tre sätt: duscha ytan med jämna mellanrum, täck ytan med plastfolie, fuktiga säckar eller dylikt eller spruta så kallad membranhärdning över ytan. Vid de flesta större gjutningsarbeten används armeringsjärn för att stärka betongkonstruktionen ytterligare. Armeringsjärnen kan även vara befogade vid vissa . Så letar du efter fukten. Inspektera dina golv med jämna mellanrum.


Om plastmattan eller färg har släppt kan det finnas fuktskador.

Om du har trägolv eller parkettgolv är det vanligt med mögeldoft. Lukta på golvet utefter väggarna. Om det luktar illa kan det bero på fuktskador.


Färdig Betong som alla deltagit i projektet. Färgen på betong varierar. Men när en ny betongkonstruktion är flammig, vitspräcklig eller har stora mörka fläckar här och var, då kan man . Vi har försökt göra det enkelt för dig som ska gjuta betongplatta på mark att se vilka stegen är, vilka kompetenser som behövs i varje steg och om det behövs även vilka maskiner som kan vara bra att ha för varje steg.


Det som tar tid är att jämna till marken (se schaktning) och att få kantelementen att stå jämnt och fint. Min fråga är hur ser materialgången ut? Räcker detta eller något annat jag bör tänka på? Berget är helt rent lite kuperat därav jämna till med singel.


Christoffer Värme- och fukttekniskt . Innan det är dags för att betongen att stelna, (i snickeritermer för att brinna), behöver betongen jämnas till och luftbubblor avlägsnas. Jämna till ytan med exempelvis en planka. Därefter finns det olika sätt att avlägsna luftbubblor, den lite finare varianten är att ta hjälp av ett vibrationsbord. Däremot så är betongen hel och osprucken där vi vill jämna ut den. Tyvärr så är betongplattan gjuten först och sedan väggarna murade på det, som jag förstått det är det svårt att bila ner ett sånt golv utan att ha sönder det väggarna står på.


Finns ett annat ställe i ladugården där det låter som att det är ihåligt . Det är ofta man stöter på ojämna golv vid exempelvis renoveringar av gamla industrilokaler. Huset har haft sättningar genom åren och golvet är det som drabbas mest. För att spara in på att gjuta en betongplatta ovanpå, och undvika höjder mot dörrar, kan man istället flytspackla golvet till en jämn nivå. Då garaget är i verkligen toppskick gällande allt så känns det dumt att inte jämna till betongplattan i garaget när man ändå håller på. Garaget har två portar, och två golvsyfoner.


Vill gärna att det skall rinna vatten mot dessa då bilen tinar upp. Betongplattan jag har är tämligen slät, men på vissa håll lutar det . Krypgrund - Konvertera och gjuta platta. Med jämna mellanrum inkommer frågor om det är praktiskt möjligt att gjuta platta i befintlig krypgrund. Ett sådant projekt är att se som stort och ibland osäkert sett till ämnet fukt.


Det finns många faktorer som ska tas i beaktande då man vill göra en så pass stor förändring av . Eventuellt måste kom- munen utföra eller kontrollera ut- sättningen. Lägg ut ett tunt lager fingrus som sockelelementen ska vila på och jämna till. Börja monteringen med hör- nen.


Vid kant- balken lyfts nätet upp på armeringskor- gen och lutar då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.