måndag 22 januari 2018

Byta däck på cykel med navväxel

Få bort bakhjul ( nav-växel ?) för att byta slang. Eftersom tjejen har dragit till göteborg på nått partievenemang tänkte jag passa på att laga hennes punka bak på cykeln. Lätt match tänkte jag, men jag stötte på patrull! Jag är inte världens bästa mekaniker.


Ena sidan var ju lätt att lossa på, men . Montera av och på hjulen på en standardcykel.

Detta är första filmen i Mekskolan. Jag tänkte här visa dig hur du monterar av och på hjulen på en vanligt standardcykel. Eftersom det är en ganska grundläggande kunskap och kan vara mycket bra att kunna när man ska meka med sin cykel så tycker jag det är lämpligt att börja här. I den här video får du lära dig hur du lossar bakhjulet på din cykel.


Om du behöver mer hjälp med din cykel kontaka någon av våra cykelaffärer som gärna hjälper dig med råd och tips om din cykel. Jag rekommenderar och utgår i beskrivningen från att hjulet monterats av, det krävs för byte av däck eller byte av slang. Framhjul: På cyklar med. Bakhjul: På cyklar med fotbroms (enväxlade och sådana med navväxlar ) finns det en bromsarm på motsatt sida kedjan, lossa armen där den är fäst i ramen.


Här är en film som visar hur du byter ut kedjan och bakdrevet på din standardcykel.

Mekskola - Byta kedja och bakdrev - Film - Duration: 4:40. Om du byter kedja själv, tänk på att kedjelåsets fjäder ska sitta på den sida som är vänd inåt och fjädern ska monteras med den slutna änden i kedjans rörelseriktning. En kedja på cykel med navväxel samt 0-växlade bör bytas minst vart tredje år eller vid cirka 3mil. Jag undrar hur man tar loss ett bakhjul utrustat med Shimano Nexus-växel.


I det här fallet handlar det om en treväxlad cykel , om det har någon betydelse. Växelapparaten sitter ju placerad där hjulmuttern borde sitta. Har en kompis som absolut vill köpa en cykel med navväxel och cykla långfärd me och jag försöker avstyra det hela men har lite dåligt med. Mina tips är, rätt däck , med med tillräcklig luftkammare för uppgiften och kevlar i, nya slangar, spända ekrar, raka hjul, lätt packning, så får ni inga punkor, jag har . Vi lägger stor vikt vid att kunna ge alla våra kunder både snabb och grundlig service men då vi har konstant platsbrist så ser vi gärna att ni hämtar Er cykel på utsatt tid.


Vid cykel som ej hämtats ut. JUSTERING AV NAVVÄXEL , 150:- BYTE AV. Här finns tips för hur du fixar navet. Med välpumpade däck rullar cykeln lättare och risken för punkteringar minskar. Därnäst ska man vårda sig om.


Vid byte av kedja är det också lämpligt att byta bakre kedjedrevet. Känns den fortfarande slö. Testa kedjans skick genom . Om din cykel är i bruk året om, kan det vara värt att byta vajrar och höljen varje vår.

Vid utbyte av förslitningskomponenter såsom kedja, drev, vajrar, höljen, bromsklossar, däck , slangar etc. I manualen förekommer inställningar och skötsel- råd som endast rör en viss cykeltyp. Vilken typ som avses visas genom färgerna nedan. Vi har nämligen över 1olika cykelbakhjul till alla typer av cyklar som BMX, cyclocross, fatbike, hybridcyklar, trekkingcyklar, MTB och racercyklar.


Bakhjul till cykel hittar du här i alla hjulstorlekar mellan 16” – 29”. Vi har olika typer av bakhjul som tubdäck, tubeless, tubeless ready och däck för slang. Oavsett om du letar ett . Här hittar du priserna för det vanligaste arbetena vi utför. För mer information ring verkstan.


Punktering E- cykel , 2kr. Alla våra XXL varuhus är utrustade med professionella cykelverkstäder, här jobbar utbildad personal med det dem gillar bäst - cyklar. Gratis service gäller endast på cyklar köpta hos XXL Sport.


Om du kan få navenerator med en fin starkled lampa o skivbromsar så blir det en året runt cykel , satsa på dyra punkteringsfria däck , så slipper du byta däck varje sommar. Har pajat två cyklar med navväxlar på det sättet, en skeppshult och en crescent. Hjälper inte att låta cykeln.


Navväxlar - Reservdelar Hjul Tillbehör Ramar Verktyg Cykelkläder kr Slutförsäljning Cyklar , Reservdelar, Cykelkläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.