fredag 26 januari 2018

Sälja hyreskontrakt svart

Det ska vara olagligt att köpa ett hyreskontrakt , föreslår regeringens särskilda utredare. Man vill även skärpa straffen för dem som säljer hyresrätter på svarta marknaden. Sedan fler år tillbaka är han fastighetsägare och har på olika sätt tagit betalat för att sälja hyreskontrakt. På senare år har även grovt kriminella börjat intressera sig för handeln med svarta hyreskontrakt och försökt få kontakt med fastighetsägare.


Du har heller ingen garanti att du verkligen får behålla det kontrakt du köpt svart. Om värden kommer på att du köpt kontraktet svart är det skäl att återta förstahandskontraktet.

Tänk också på att du kanske vill flytta i framtiden, vilket innebär att du inte får tillbaka pengarna du lagt ut, eftersom det är olagligt att sälja kontraktet. Bland annat vill vi kriminalisera köp av hyresrätt. Det räcker inte att det i dag är brottsligt att sälja hyreskontrakt , skriver företrädare för . Att sälja svarta hyreskontrakt är redan kriminaliserat, medan att köpa är tillåtet. Det vill Fastighetsägarna, Hyresgästföreningen och Sveriges allmännyttiga bostadsföretag (Sabo) ändra på.


Handeln med hyreskontrakt är ett växande problem. Fler bostäder som fler har råd med behövs, enligt tre bostadsorganisationer. Samt att ni måste betala tillbaka pengarna till köparen.


Om jag var i er sits skulle jag aboslut försöka byta lägenheten istället.

En 2:a med kalasläge kan ni enkelt byta till en större lite utanför stan. I dag presenteras en statlig utredning nya åtgärder mot handel av svarta hyreskontrakt. Vi vågade aldrig, satt.


Men även för den som säljer ett svart hyreskontrakt föreslås skärpta straff - från böter eller fängelse i högst sex månader till fängelse i upp till två år och upp till fyra år vid grovt brott. Straffen för att olagligt sälja ett hyreskontrakt svart ska skärpas och det ska också bli kriminellt att köpa en hyreslägenhet svart , föreslår en utredning. Svartkontrakt är ett ämne som per definition det är svårt att få något grepp om.


Det är olagligt att sälja men inte att köpa. Vi erbjöds att köpa förstahandskontrakt för över en halv miljon kronor och kan i dag avslöja hur fastighetsägare systematiskt säljer hyreskontrakt. De svarta visningarna hålls oftast på vardagar, när inga nyfikna grannar är hemma. Och verksamheten kommer att visa sig vara långt . Josefin Pehrson: Hej Nisse! Den privatperson som betalar svart för ett hyreskontrakt gör sig inte skyldig till något brott.


De som säljer kan däremot få upp till två års fängelse om brottet bedöms vara grovt. När det gäller lägenhetsaffärer ska det handla om affärsmässig försäljning satt i system för att vara grovt. Vissa gånger är det hyresvärden som säljer lägenheten, då får man antingen ett hyreskontrakt direkt. Hur det funkar med överföring av . Hur säljer jag mitt förstahandskontrakt i Göteborg?


Samtidigt föreslås att den som säljer ett kontrakt ska straffas betydligt hårdare än i dag.

Från dagens böter eller relativt korta fängelsestraff föreslås ett maximalt straff på fyra års fängelse för grovt brott. Regeringens särskilde utredare Jan . Idag började Göteborgs allra första rättegång om försäljning av hyreskontrakt. Fyra personer kan ha medverkat i att sälja kontrakt till några av Göteborgs mest exklusiva adresser. När bostadsbristen är som värst blomstrar svartmarknaden. Och att köpa ett svartkontrakt är något han skulle rekommendera andra att göra.


Jag köpte min lägenhet svart – och det var värt det”. Via en bekant fick han kontakt med en svartmäklare som kunde sälja honom ett kontrakt på en attraktiv adress på Södermalm i Stockholm. Att det är olagligt att sälja sitt hyreskontrakt brydde sig inte Johannes om.


Ofta ges inte något kvitto då det handlar om svarta pengar. Det finns inte heller någon garanti för att du faktiskt får behålla det kontrakt du har köpt. Du får heller inte tillbaka pengarna om du någon dag väljer att flytta ifrån hyresrätten. Däremot är det olagligt att sälja förstahandskontrakt. En hyresrätt får aldrig . Gör det straffbart att köpa svarta hyreskontrakt , och skärp straffen för de som handlar med svartkontrakten.


Det föreslår regeringens utredare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.