fredag 19 januari 2018

Måste man glätta betong

Började glätta när det gick att gå på betongen men fortfarande blev lite spår av skorna. Vad behöver göras när betongen är utpumpad? Måste man flytspackla betongplatta?


Till stora delar är det ett problem som i första hand måste hanteras på arbetsplatsen. Broschyren fokuserar bland annat på de effekter som uppstår på grund av de temperaturförhållanden som råder i den färska betongen efter gjutning.

Värmeflödet ur betongen. Vid val av betongrecept ska man ta hänsyn till de temperaturer man förväntar i olika delar av konstruktionen. Under gjutningen måste man ha kontroll på betongens temperatur.


Se även till att formen är tillräckligt tät så det inte rinner ut betong. Har du en stabil form så blir ditt projekt bättre både estetisk och kvalitetsmässigt. Viktigt att tänka på är att betongbil kommer intill formen och att vägen håller för belastningen av de fordon som måste fram. Man kan beställa leveransen med .

Sen tas tallriken av och man glättar bara med vingarna, då kan den vara lite svår och vilja sticka iväg. Det är enklare än du tror. Börja mitt på ytan så går det bra.


Om man vinklar upp vingarna, tar den mer men. Så nu är garaget gjutet. Behöver få de slipat till en fin yta.


Kollade lite på blocket efter hantverkare som gör detta billigt (garaget är inte högprio hos sambo) Men fann inga. Ligger i sthlm, är på kvadrat. Nån som pysslar med detta.


Synliga betonggolv innebär också att man behöver vara extra noga med härdning och skydd (förhindra uttorkning de första veckorna) samt att ha tillräckligt med sprickfördelande armering . Vanlig fabriksbetong måste vibreras för att bli homogen. Ett enklare alternativ är att använda sk självkompakterande betong (SKB) som flyter ut i formen av sig själv eller fullflyt som endast kräver lätt vibrering. Sedan behöver betongen bara jämnas till i ytan med hjälp av sloda.


Gjuta Platta - Duration: 2:24. Hvordan bygge et hus, på under. Skräp i ytan bör man ta bort innan man kör igång med glättningen, framför allt sådant som flyter upp (ex cellplast, löv, trä, m.m.).

Eftersom du skall använda utrymmet till garage och köra lyftare på golvet behöver det ha en motståndskraftig , slitstark och hård yta. Jag kan tänka mig tre varianter för att få till ojämnheterna i ditt . Man ser ju en del industrigolv osv som har riktigt fin yta på betongen , hur lyckas man få till det, de räcker väl knappast med att dra en planka o dra jämt betongen. Tjena Micke, Jag skulle vilja veta om det ens är görbart att gjuta plattan själv. Nu har jag lagt ut kantelementen, armeringen osv. Vi väntar nu på betongen och undrar hur jag går vidare.


Vilka verktyg eller utrustning behöver jag? Jag tänker på glättning och vibbra. Hur glättar jag och hur . Men vi utgår ju ifrån att ju mer du kan om ditt kommande projekt desto bättre så vi tar ansatsen att fördjupa oss i detta också – men som sagt – låt. Med slodan så jämnar man av betongen grovt efter att betongen lagts innanför kantelementen. Glättning görs antingen för hand eller med en glättare.


Instruktion i hur man gör en brädriven betongyta med putsbräde. Man bör undvika följande i betongrecepten för att undvika delaminering. För en framgångsrik entreprenad måste rätt betong beställas.


Den bör normalt ha ett vct kring 0. Befintligt ledningsnät i mark måste kontrolleras och utmärkas. Denna redovisning är en. Efter utläggning och vibrering ska ytan behandlas genom rivning och, om man vill ha en väldigt slät yta, även glättning.


Betongen måste skyddas mot kyla och för snabb uttorkning. Självkompakterande betong (SKB), eller vibreringsfri betong som man först kallade den, forskades fram på 80-talet i Japan och dök. En konsekvens av kyligare omgivningar är att betongtemperaturen sjunker hastigare än normalt, vilket resulterar i att hållfasthetsutvecklingen fördröjs. I vissa fall kan betongen till och med frysa, vilket kan leda . Under hösten med kallare väder blir torktiden före glättning längre och en tidig start på dagen är att rekommendera för att hinna med innan kväll.


Tillgång till vatten är ett måste vid användning av betongmaskiner och en högtryckstvätt underlättar rengöringen avsevärt. Rengöring som görs på ett par .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.