fredag 26 januari 2018

Fria bilder i undervisningen

Alla bilder är upphovsrättsskyddade. Om man vill använda en bild som man hittar så måste man söka upphovsrättsinnehavarens tillstånd. Det man kan göra är att vända . Fotofinnaren är en bildbank som riktar sig till skolan.


Här kan lärare och elever hitta bildmaterial att använda i undervisningen och till olika skolarbeten.

Aug I dagarna drar skolan igång igen, även på andra sidan Atlanten och min twitterström översvämmas av olika tips och måsten inför skolstarten. En av de saker som man som inte kan klara sig utan är bilder som fritt kan användas i undervisningen. Här kommer en kort sammanställning av olika fria resurser: . Här kan du hitta digitala foton som är fria att använda för skolbruk - alltså i skolarbeten, skoltidningar, uppsatser, skolwebbsidor och så vidare. Bilderna är indelade i många olika ämnen till exempel växter, föremål, djur.


Man kan bidra med egna foton till . Nov Bilderna i FotoFinnarens arkiv har inga restriktioner när det gäller användning för skolbruk.

Du och dina elever kan alltså använda bilderna helt fritt i undervisning och i skolarbeten, t. PowerPoint-presentationer, skoltidningar, böcker, uppsatser, faktatexter, webbsidor, bloggar med mera. Kolla källans upphovsrättsguide om bilder för lärare. Bilder från arkiv med fria bilder och där det står tydligt att bilderna får spridas fritt, även på nätet. Guiden gäller alla skolformer. Ladda ner royaltyfria bilder som är okej att använda i ditt skapande.


CC0- licensen gör det lätt att fixa bra foton till din blogg eller till Power Point- presentationen. Sök på den här webbplatsen. Fria bilder för undervisning. Hur och vilka bilder kan du använda till vad? Hur hittar du musik, filmsnuttar, bra arkivbilder som är fria ? Och när man hittat bilderna , vad kan man då göra med dem?


Det är några av de frågor som vi kommer att avhandla på vår frukostseminarium den december, och samtidigt kommer vi fira att Creative commons fyller 10 . Dec Ett internationellt system för att licensiera bilder så att de kan användas så mycket som möjligt samtidigt som man respekterar upphovsrätten ger fantastiska förutsättningar för att media Commons och andra bildbanker med fria bilder ska kunna fortsätta växa. För mig är det en självklarhet att använda .

Hitta fria bilder , filmer och ljudklipp. Letar du efter bilder, film eller musik som du kan använda fritt i ditt digitala undervisningsmaterial? Nedan listas webbplatser där du kan söka efter fria bilder och klipp. Glöm inte att se efter vilken licens som upphovsrättshavaren har angivit, så att du vet hur du får använda materialet. Apr Behöver du bra bilder att använda i din klassblogg?


Bildjätten Getty Images har släppt en mängd av sina proffsbilder fria för användning i bloggar och sociala medier! Men det finns också en mängd andra sidor där du kan hitta fria bilder att använda i bloggar eller undervisning. På en del sidor får du till och . Dec Julkalender för lärare del 14- bilder som är fria att använda i undervisningen. Julen närmar sig med stormsteg, och julkalendern fortsätter till och med den 23:e. Sedan tar jag jullov, som så många andra!


Det finns tillfällen då man verkligen behöver gratis bilder. Till exempel för att illustrera något i en . Exempel på ett sådant villkor kan vara att du inte får ladda upp bilden i andra bildbanker. Här är några bildbanker som är lämpliga för skolarbeten och undervisning. May Riktigt snygga fria bilder - bara att för dig och använda till dina olika projekt. Man får fritt avbilda konstverk om konstverket är stadigvarande placerat på eller vid.


Jan Jag vill här dela med mig av några tips på sidor där man laddar ner fria bilder. Inspirationen till detta fick jag under hösten då jag varit co-facilitator i en nätkurs som bland annat handlar om hur man använder och hittar öp Fri bild på film pna läranderesurser – Open Networked Learning. Nationalgalleriets webbplats. Kontrollera vilka bilder som får användas fritt.


Bilder av konstverk som får användas fritt finns här. Behandling, beskärning och animering av bilder är bearbetning. Upplagd av Malin Hansson kl. Etiketter: biler, upphovsrätt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.