måndag 22 januari 2018

Varför är regnskogen viktig

Regnskogen är viktig för det globala ekosystemet. När regnskog huggs ner uppstår ofta oväntade konsekvenser som exempelvis översvämningar eller jordflykt. När skogen försvinner kan den inte längre leverera ekosystemtjänster till samhället.


Ekosystemtjänster är nyttor våra mänskliga samhällen får från ekosystemen, oftast helt gratis. Skogar levererar många viktiga. Man har ju alltid fått höra hur viktig regnskogen är.

Om någon skulle köpa trä från regnskogen hade jag nog svarat men nej det är ju regnskog. Om personen sedan kontrat med Vad är problemet med det då? Så låt oss diskutera frågan. Jag är inte ute efter att . Fortsetter vi å ødelegge regnskogen får vi drastiske endringer av klimaet.


Menneskene som bor der mister sitt hjem, og ødeleggelsene kan skape en ny flyktningkrise. Det finns mycket kvar att lära sig om medicin från växter. Företag som gör mediciner letar hela tiden efter nya ämnen.

Tropiska växter har många spännande ämnen i sig. Det beror på att de måste kunna försvara sig i regnskogen. De försvarar sig med hjälp . Läs berättelsen om mitt examensprojekt om varför regnskogen är viktig och vad vi kan göra.


Research och intervjuer med WWF, Rainforest Alliance och IKEA visade vägen. Alex går på Frankfurt International School (FIS). I femman fick hans klass göra ett så kallat PYP Exhibition projekt. Förutom att syresätta luften har växter och träd också den mycket viktiga funktionen att fungera som luftrenare.


Det brukar talas om att Amazonas regnskog är jordens lungor, vilket stämmer bra då regnskogarna omsätter mycket stora mängder luft, näring och vatten. Vattnet som genom rotsystemen sugs upp renas genom . Därför finns det undantag i en grupp länder där skogsavverkningen blivit så lönsam att den är en viktig del i välståndsutvecklingen. Nya mål är inte bara att sluta avverka skog, utan också i att sköta skogen långsiktigt, vilket sker i större skala.


Fler poliser vaktar regnskogen och stryper den illegala avverkningen. Här är några fakta vi gärna vill att alla ska veta. Fråga Är verkligen regnskogen så viktig som alla miljöföreningar vill göra den till eller är det ett slutet system som endast tar hand om sig själv.


Jag har börjat undra eftersom jag har för mig att jag läste någonstans för ett tag sen om att vetenskapsmän inte längre anser att regnskogen är världens lunga. Om du går in under länken nedan och skriver in regnskog och tex avverkning eller framtid så hittar du några. Jag kan upprepa vad Olle Forshed skrivit tidigare om varför regnskogen skövlas: Först ska man vara lite aktsam att använda ordet .

Den tropiska skogen är också en viktig del inom läkemedelsbranschen. Louise Carlsson berättar att många mediciner bygger på ämnen hämtade från just regnskogen. Och eftersom den illegala liksom den lagliga avverkningen av regnskog runt om i världen står för stora utsläpp - ja uppemot en femtedel av de totala globala . Det är för nuvarande många människor som lever i och av regnskogen , och har gjort det under en lång tidsperiod. Människorna utnyttjar regnskogens naturresurser och ekosystemtjänster, så som rent dricksvatten, mat och skydd mot stormar.


Hur stort hot är egentligen människan för regnskogen ? Många människor vet nog ganska lite om hur stor negativ påverkan vi har på de tropiska regnskogarna. Vi vet alla att avverkningen inte är bra. Men efter att ha titta på den lilla jämförelsen här nedanför borde man förstå hur viktigt det är att sluta med . Som jag nämnde innan så finns det ett otroligt stor urval av olika djurarter, samt växtarter som lever just i regnskogen. Exempel på vad som kan hittas i en regnskog är världens största orm eller den största myran. Där finns fåglar som är perfekta måltider för gigantiska spindlar o. Nyheter Miljö- och klimatfrågorna fortsätter att engagera.


I dag också ett svar från Göteborgs stift kring konfirmations- undervisningen. Uppdaterad för years ago. Jag tycker att det är helt fel att man skövlar regn-skogen. Jo, för att till slut kommer . Skog viktig för världens vatten.


Den förhindrar översvämningar, renar vatten och bidrar till att bevara jordens vattennivåer på rätt nivå. Indonesien har världens tredje största regnskog , efter Amazonas och Kongofloden. Det är viktigt att plantera nya träd där regnskogen har skövlats. Därför startade Universeum en plantskola tillsammans med Monteverde-institutet i Costa Rica.


I plantskolan odlas viktiga regnskogsväxter. När fröet växt och blivit en planta får den flytta ut till skövlad mark i viktiga naturområden. Plantskolan har dessutom .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.