tisdag 23 januari 2018

Lägga plåttak på altan

Fyra steg en detaljerad genomgång på hur du lägger tak. I första steg genomgås hur du spikar råspont direkt på takstolarna, i det andra hur du klär in ett tak av råspont i underlagspapp, i det tredje hur du spikar strö- och bärläkt och i den fjärde och sista . Hej Skulle vilja ha lite tips på vad jag ska lägga under mitt plåttak på altan för att slippa all kondensvatten som droppar ner på altangolvet. Fästa altan på dubbelfalsat plåttak ? Därefter lägger han på ett plåttak.

Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak, detta är del fyra där vi hjälper dig med att. Lägga plåttak eller byta till ny takplåt eller takpannor av plåt? Här får du bra tips om plåttak och takplåt med beskrivning hur du lägger nytt plåttak.


Icke Blåtonat Lycka till ! Då blir det en sväng till Byggmax. Du får bygga ett eller flera skärmtak om högst kvadratmeter vardera (ej sammanbyggda!) över uteplats eller altan utan att söka bygglov, om det når högst 3. Spika råspontpanel 21xpå takstolarna och lägg på en underlagspapp. På denna kan du läkta upp och lägga takpannor om taklutningen tillåter.

Att sköta, underhålla och lägga tak. Plåttak , papptak, plasttak, tegeltak eller betongtak – det finns många olika typer av tak. Tegel är det klassiska materialet för tak. Betongtak är ett billigare alternativ till tegelpannor.


Oavsett vilken typ av tak du väljer så måste taket underhållas, skottas och ibland bytas ut. Vår takplåt håller hög kvalitet samt är lätt att lägga. Plåten håller bort vätan väldigt effektivt från fasaden samtidigt som den är lätt att hålla ren. Hus med äldre konstruktion gör att plåttak är ett bra alternativ till tegel eller betong. Oavsett om altantak placeras i anslutning till ytterdörr eller altan ska det anpassas till husets utformning och färgsättning.


Nu kan du lätt slippa dropp från en balkong, altan eller högterrass. Du ska bara lägga ett dolt tak samtidigt som du lägger terrassbrädorna. Taket leder bort regn- och smältvatten så att det blir torrt under det. Taket behöver inte byggas upp av råspont och takpapp och ha en viss lutning.


Eftersom jag inte vill göra åverkan i tjärpappen så blir den modell flytande bortsett från den bärlinan som kommer förankras i väggen. Taket lutar dock svagt, åt tre olika håll, för avrinningens skull. Hade det varit rakt och i våg hade det ju bara varit att lägga ut regelvirke i lagom dimension, men det här blir ju .

Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Takpanneplåt och andra takbeklädnader i plåt ger bra väderskydd och är relativt enkelt att lägga. På Byggmax har vi bra priser på takplåt. Ett lätt och tacksamt materialPlåt har länge varit ett populärt takbeklädnadsmaterial när det gäller ekonomibyggnader.


Olja altanen – här är allt du behöver tänka på. Vilket material du skall välja beror på vilken typ av byggnad du skall lägga taket på. Söker du efter tak online, titta gärna in hos bygghemma.


Om du behöver lägga nytt tak på lekstugan eller carporten kan ett Plasttak vara att rekommendera. Vill man helgardera så lägg en duk och läkta sedan över den :) Men någon riktig kondens att tala om får man nog inte om man inte har djur i utrymmet ? En god vän men en usel kärlek . Det finns många skäl att byta tak. Känslan av trygghet med ett tätt och pålitligt tak är kanske det viktigaste.


Huset lär även stiga i värde vilket inte heller är utan betydelse. I ett takbyte är det naturligtvis många frågor som ska besvaras och för att förenkla för dig så hjälper vi dig med hela takbytet. Läs mer om vår tjänst Monterat . Vi har lagt nytt plåttak på vår lagård. En byggfirma har gjort jobbet.


Byggaren rekommenderade plåt med en beläggning av polyester på undersidan av plåten. Detta skulle förhindra att kondensvatten droppar. Att lägga plåttak är ganska dyrt men kommer med flera fördelar.


Dels är materialet lätt att lägga , dels väger plåttak inte speciellt mycket och passar därför olika typer av stommar. Plåttak är nästintill underhållsfria då mossa sällan får fäste på plåten. Förut har plåttak sett ut som just plåttak men på senare år har det dykt upp .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.