onsdag 24 januari 2018

Välja yrke

Dina intressen är naturligtvis viktiga när du ska välja yrke , men det finns mycket annat som också kan vara av betydelse. Tänk igenom vad som är viktigt för dig. Slump eller medvetet val? Du kan hoppa över frågor som du inte tycker är av intresse för dig.


Du kan alltid markera flera alternativ på varje.

Ta del av våra tester och guider som stöd i din process att välja yrke , utbildning eller karriär. Svaren är inte absoluta utan kan ses som ett underlag för reflektion, på egen hand eller i samtal med en arbetsförmedlare eller studie- och yrkesvägledare. Det är inte helt lätt att hålla reda på alla olika branscher som finns och ännu svårare att ha koll på vilka utbildningsalternativ som finns idag. Men lugn, vi vill hjälpa dig. Gör vårt test och få en fingervisning om vilken utbildning och vilket yrke som kan passa just dig!


Välja yrke är en uppslagsbok över mer än 1högskoleyrken med information om arbetsuppgifter, utbildning, lön och arbetsmarknad. Här får du hjälp att ta kontroll över ditt liv och göra ett medvetet studieval med INÅT - UTÅT - FRAMÅT som guide. Men du kan också dyka direkt in i våra fakta om yrken, framtidsutsikter och lön som du hittar under UTÅT - VAD FINNS?

Sacos förbund är experter på högskoleyrken och står för innehållet. Prova gärna vårt personlighetstest Vad passar jag som? Yrken som inte finns här kanske du kan hitta under Yrken A-Ö på Arbetsförmedlingens webbplats.


Vill du beställa boken Välja yrke gratis? Det blir en hel del att välja mellan och det behöver inte göra yrkesvalet lättare. Vet du inte vad du vill arbeta med eller vilket yrke som passar dig? Här kan du läsa om olika yrken och hur man utbildar sig till yrket.


Här hittar också information om lön och hur arbetsmarknaden ser . Känner du att du översköljs av information om olika utbildningar men att det gör dig ännu mer osäker på ditt val? Gör Arbetsförmedlingens intressetest för att få förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig. Du svarar på frågor om . Om du vill diskutera ansikte mot ansikte, hittar du kontaktuppgifterna till psykologerna vid din egen arbets- och näringsbyrå på de lokala arbets- och näringstjänsternas egna webbsidor.


Arbets- och näringsbyråns psykologer hjälper dig i frågor som gäller val av yrke , jobb eller utbildning. Tillsammans med psykologen reder . Utredningen överlämnar härmed sitt slutbetänkande Välja yrke. Uppdraget är med detta slutfört.


Borde du ha valt annorlunda, eller har du hamnat helt rätt?

Har du satsat på rätt karriär? Utbudet av yrken och utbildningar kan verka oändligt och valet är inte alltid enkelt. Den som ska läsa vidare och vill ha stora chanser att få jobb efter utbildningen ska satsa på att bli arkitekt, kemist eller speciallärare. Vilken utbildning ska jag välja ? För många innebär gymnasievalet en del ångest, hur ska jag veta vad jag vill plugga?


Man kan alltid ändra sig. De flesta av oss som har jobb har faktiskt inte gått en spikrak väg till jobbet, och det är inte lätt att veta vad man vill jobba med när man är år. Författare: Anna Lundgren. Handledare: Anna Herbert.


Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap . Ansvarig: Utbildningsdepartementet. Många unga söker arbete samtidigt som många arbetsgivare är oroliga för sin kompetensförsörjning. Intresset för gymnasieskolans yrkesprogram är vikande.


Därför tillsattes Yrkesprogramsutredningen, med uppdrag att lämna . Så får Haboelever hjälp med att välja yrke. Studie kan resultera i nytt ämne på schemat. Habo Det råder brist på arbetskraft inom vissa yrken i länet, samtidigt som elever på högstadiet brottas med vad de ska bli när de blir stora. Med ambitionen att hjälpa både elever och företag på traven har ämnet . Pengar och lön hörde till det elever frågade mest om när de fick möta olika yrkesroller. Av föreläsare Marcus Cato fick de dock höra att lycka inte ligger i pengar och framgång.


Startsida › Om oss › Nyheter › Remissvar: Välja Yrke. Riksförbundet DHB anser att det är fundamentalt att det finns studie- och . Metoo-upprop inom funktionsrättsrörelsen. Funktionsrätt Sverige ser .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.