torsdag 21 december 2017

Anställa personal enskild firma

Att anställa någon kan vara din största investering. Vem du anställer kan ha stor betydelse för företagets framtid och dess utveckling. Därför är det viktigt att lägga ner både tid och energi när en ny medarbetare ska anställas.


Enskild firma , som även kallas för enskild näringsverksamhet, innebär att du som privatperson och ensam ägare driver och ansvarar för företaget. Praktisk information om att anställa och att vara arbetsgivare. Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig med att hitta rätt praktikant.

Personal Våra experter svarar på läsarnas frågor om företagande. Nu kan du läsa det senaste svaret som handlar om du kan anställa någon när du har enskild firma. OBS: Artikeln har uppdaterats. Vi fick en fråga från Jason som driver en enskild firma och erbjuder IT-konsulttjänster.


Har planer på att anställa en person till min enskilda firma. Men har inte möjlighet att anställa fast med månadslön. Om man har enskild firma och vill ta in personal på timme, lite då och då.


Har nyligen startat en enskild firma där jag säljer tjänster till privatpersoner.

Jag har gjort en liten hemsida och delat ut lite flyers och lappar på stan. Först hände det inte så mycket men nu har helt plötsligt tillströmningen av kunder kommit igång och jag har i alla fall två - tre uppdrag varje dag. Att anlita en kollega som är godkänd för F-skatt är ganska oproblematiskt.


Kollegan ansvarar själv för sin skatt och sina socialavgifter. Detta gäller oavsett om kollegan har enskild firma , aktiebolag eller någon annan företagsform. Du behöver alltså inte göra skatteavdrag eller betala socialavgifter, utan det . Regeringen har tidigare beslutat att höja arbetsgivaravgifterna för unga, något som har lett till diskussioner kring svårigheten att växa och anställa mer personal för mindre företag.


Nu kommer regeringen med ett förslag som ska underlätta för dig som är driver enskild firma att anställa för första gången. Anställa personal - så . I vissa företag är det inte på tal om att man ska skaffa personal från första början. Man kanske vill känna lite på marknaden för att se om den idé man har verkligen fungerar och blir väl mottagen av allmänheten innan man slår på stort med att anställa någon.


När man ska starta enskild firma är det många . En enskild firma kan alltid bara ha en (1) ägare men däremot, till skillnad från vad bolagsformen heter, så behöver du inte enskilt bedriva verksamheten. Det är fullt möjligt att ha anställda i sin enskilda firma. Men glöm inte att du måste registrera dig som arbetsgivare!


Du får inte anställda dina . Här får du information om att anställa personal som bor utomlands, anställning av tredjelandsmedborgare samt sända ut personal för arbete utomlands.

Företagarna är allvarligt oroade över att förslaget riskerar att locka unga, oerfarna personer som nyligen startat enskild näringsverksamhet och inte är införstådda med de ökade riskerna med att anställa personal. Det är enkelt att starta en enskild firma , men många inser inte att de är obegränsat ekonomiskt ansvariga för . Ett enskilt företag kan vara part, men inte en enskild anställd som måste representeras av en arbetstagarorganisation. När du anställer för första gången ska du registrera dig som arbetsgivare hos Skatteverket. Varje månad ska du sedan redovisa utbetalda löner och förmåner, avdragen inkomstskatt samt arbetsgivaravgifter . Under förutsättning att brottsmisstanken har lett till åtal skall uppgift ur registret lämnas ut om det begärs av en statlig eller kommunal myndighet som beslutar om anställning av personal för vård av barn och ungdom beträffande den som man avser att anställa eller anlita som uppdragstagare. Detsamma gäller enskild som . Om du ska driva verksamhet i Norge som enskild näringsidkare, ”selvstendig næringsdrivende”, måste du exempelvis registrera ett organisationsnummer i Norge.


Var ute i god ti vissa nödvändiga registreringar . Alternativet är att både ha enskild firma och aktiebolag. Har du tänkt anställa personal ? Kan du skilja på din privata- och företagsekonomin? Innebär din verksamhet mycket risker i form av satsat kapital . Gör bokslut och deklarera. Vill du anställa personal ? Du kan också få praktisera inom den bransch du ska jobba, eller gå en utbildning där du lär dig göra en affärsplan.


I en enskild näringsverksamhet har du själv ansvar för företaget. Rekrytera rätt personal – så här lyckas du. Du kan sköta företagets ekonomi själv men det kan . Bara det faktum att ett företag överväger att anställa nya medarbetare innebär en möjlighet att marknadsföra och sprida goodwill om företaget. Och det är något som kan.


Visma eEkonomi passar dig som har enskild firma , handelsbolag och aktiebolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.