tisdag 26 december 2017

Hur långt slår man med järn 7

Vi tittar på ungefär hur långt en vanlig golfare slår med de olika klubborna. Så lång är amatörernas snittdrive. Proffsen slår allt som oftast långt över 2meter långa drives. Men hur långt slår en amatör? Ja, och det måste det bero på om man räknar snitt, eller hur långt man slår när man träffar bollen som man tänkt.


Hur långt slår ni med pithcen?

Hur bra slår proffsen bollen? Det man ser är att nästan alla klubbor flyger lika högt. De bara har sin topp på olika långt avstånd ifrån spelaren. Land Angle: I vilken vinkel som bollen landar.


Rätt avgörande för hur mycket rull som man vill ha på sina slag. Vi har därför gjort det lite enklare när du köper skaft hos oss. Oavsett om du köper en byggd klubba eller ett skaft löst kan du alltid med hjälp av vår Skaftguide få förslag på vilket skaft som kan passa dig. Den enda du behöver ha koll på är hur långt du slår men en driver alternativt järn :a samt vilken bollbana du föredrar.


Nu har du möjlighet att testa hur långt just du slå med dina klubbor.

Vi slår ett antal bollar med varje klubba i bagen och sedan får du ett snitt på hur långt varje klubba går. Vi använder oss av nFlight och Flightscope för att mäta ut längderna. Du bokar tiden på BOKA TID knappen upp till höger. Varje år spelar jag med i till Pro-Ams. I de flesta fall spelar amatörer och proffs på sin egen boll (där de två bästa nettoscorerna på varje hål räknas) eller . Du behöver inte slå dina järn längre.


Oavsett hur långt du slår idag så anser jag att du har längd nog i ditt spel för att bli en spelare som går på par relativt ofta. Tänk dig nu att du genom en vinter i gymmet ökar din svinghastighet med runt -mph och därmed din slaglängd ungefär 5-meter. Nämn gärna vilket Hcp ni har, vilket märke, hur gamla ni är och hur länge ni spelat golf :). Men slår upp emot 2meter nu.


Antal meter i snitt som PGA Tour-spelare slår sina järnsexor från fairway enligt ShotLinkdata. British Open-vecka och med det blir det också lite specialinstruktioner hos oss. Nu är det dags att kika på hur långt många av de troliga Ryder Cup-spelarna slår (driving distance).


Var det lika långt som du trodde? Sören Kjeldsen (Rankad 2totalt) 2meter. När du placerar bollen mer mot främre foten får du mer sand . Slå långt , - Klubbtillverkarna lurar golfarna genom att manipulera klubborna i tron om att golfarna ska köpa mer klubbor. Det som avgör hur långt bollen kommer att flyga är klubbans hastighet och klubbhuvudets loft.


Alltså en järnsjua fick en järnsexas loft men heter fortfarande järn sju.

Det handlar om att hitta en boll som skapar ett bra spinntal för dig men naturligtvis även en känsla du gillar. Prova dig fram en del och hitta en du gillar. Om vi vetat ungefär hur långt du slår bollen hade jag kunnat ge dig förslag baserade på fakta. Mer loft gör fairwaywoods lättare att slå med än drivers, men de går inte lika långt.


Jag slår 150m med järn :an. En wood i rätt händer kan dock fortfarande färdas långt över 2yards. Som en grov tumregel ersätter en trä en järn , en trä en eller järn , en trä en järn. Här följer en uppskattning av hur loft motsvarar numret: . Golfbollen ska flyga långt , vara förlåtande, spinna lite på långa slag, samtidigt som vi vill ha relativt bra stopp runt green.


Dessa bollar är förlåtande och lättspelade som allroundbollar, men har mycket bättre spinn runt green tack vare sitt Urethaneskal. Snittlängd järn : Under 1meter. Så länge bollen har fart ifrån svingen så stiger den med hjälp av backspin.


De indelas efter slaglängden i långa järn (1–3), mellanjärn (4–6) och korta järn ( –9). Gapwedge (GW) är en golfklubba som används för att slå ett slag med högre och kortare bana än en pitching wedge, men med lägre och längre bana än en . Mitt träningstips idag handlar om att ta reda på hur långt du slår med dina klubbor. Genom att veta mer exakt hur långt du slår med dem så kan du tjäna många slag på banan.


Det krävs lite extra engegamang, men det är väl värt det när du är klar. Gör så här: Välj en range som har bra mål till olika avstån .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.