onsdag 20 december 2017

Hur lånar man böcker till ipad

Ladda ner och öppna boken i appen eller. Sök upp den bok du vill låna på biblioteket. Vi rekommenderar att du . På några få läsplattor kan man låna direkt via wifi.


På de flesta läsplattor med wi-fi kan du inte låna bibliotekets e- böcker , eftersom de läsplattorna kan vara begränsade till en viss internetbokhandels e- böcker. Oftast kan du ändå låna.

För en dator behöver du programmet Adobe digital editions. För en Android behöver du Aldiko eller Bluefire reader. På biblioteket hjälper vi dig gärna om du vill lära dig att låna e- böcker och e-ljudböcker. Du kan boka en tid på ditt närmaste bibliotek för att få hjälp eller . Kan jag föra över e-böcker från min dator?


Jag får ett felmeddelande, vad beror det på? Hur tar jag bort böcker ur Bluefire Reader? Det första du ska göra är att skapa ett Adobe ID.

Ipad kan med fördel användas för att läsa böcker. Du behöver dock inte slänga ut dyra pengar på att köpa alla böcker du vill läsa på din Ipad , du kan låna dem helt gratis på ditt närmaste bibliotek. Här följer en guide som beskriver hur du går tillväga. För att kunna låna böcker krävs . Tyvärr har en del bibliotek lagt in begränsningar på hur många e- böcker man kan låna samtidigt under en 7-dagarsperiod.


Det är synd för barnböcker konsumeras oftast snabbare än böcker för vuxna. En nackdel med just bilderböcker kan dock vara att de är lite märkligt formaterade för skärm. Vi har väntat och längtat och väntat och längtat. Tidigare har det så kallade drm-skyddet på e-böckerna varit ett hinder, men nu finns en ny app som heter Bluefire reader som klarar detta. Skaffa ett bibliotekskort.


Biblioteket har en begränsad pott för hur många e-böcker och e-ljudböcker som lånas ut totalt varje kalendermånad. Nej, men när lånetiden är slut kan du ta bort den gamla filen och låna samma bok en gång till. Klicka på länkarna nedan för att komma till enkla steg-för-steg-manualer. Manualerna går också att ladda ned som pdf-dokument. Här är några tips på hur du söker och hittar bibliotekets e-böcker.


Det går inte lämna tillbaka en e- bok i förtid. Hinner du inte läsa eller lyssna klart kan du låna boken på nytt när lånetiden har gått ut. Om du är osäker på hur du gör eller har problem kan du boka en bibliotekarie för hjälp.

Du måste ha ett lånekort på Timrå bibliotek och en dator med Internetuppkoppling. Dessutom måste du ha ett särskilt läsprogram installerat på din dator. Böckerna kan lånas när som helst under.


Omgiven av idioter hur man förstår dem som inte går att förstå. En e- bok kan du läsa på mobiltelefon, surfplatta, läsplatta eller dator. Det kostar inget att låna en e- bok.


E- böcker kan du läsa på en datorskärm, på surfplatta, i vissa telefoner eller på läsplatta. Lånetiden är dagar, men enstaka titlar finns endast tillgängliga för. Detta skaffar du på biblioteket. Idag kan man låna e- böcker via internet från de flesta bibliotek. Utbudet är ännu inte fantastiskt stort men det utökas för varje dag som går.


Men du kan då endast läsa när du är uppkopplad mot Internet och textstorlek med mera kan inte ändras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.