onsdag 20 december 2017

Felle trær gratis

Har du et tre med større diameter enn centimeter på tomta, har du ikke lov til å felle det. Forbudet mot felling av trær i Oslo er enda strengere enn tidligere antatt. Dersom det skulle bli skikkelig uvær en gang kan disse trærne i teorien blåse over ende og ødelegge kablene.


Ikke særlig gunstig for oss eller alle de andre som bor i gata (heller ikke for kommunen som må ordne opp i dette). Mitt spørsmål er: kan kommunen felle trærne for oss, gratis ?

Trefelling - Hus, Hage og Oppussing - VG Nett Debatt - VGd. Fikk høre i dag av en jeg kjenner at han et par ganger hadde sett lapper på telefonstolper fra folk som tilbyr seg å felle trær gratis , hvis de får dem. Er det noen av dere som har hørt om det, evt hvem som gjør sånt? En tenker ikke alltid på hvor høyt et tre kan bli, eller hvor stort omfang det kan få.


Når bjørka er tjue meter høy, flere meter bred og skygger for solen kan det være greit å felle den. Det kan være både problematisk og farlig å ta fatt på egenhånd. Kanskje har man ikke tilgang på nødvendig utstyr heller.

Vi fikk kuttet fem trær gratis på vår tomt ved å ringe Troms Kraft. En proff tar ikke 80k for å felle disse trærne hvis det er mulig å legge de ned i full lengde. Vi må fjerne en edelgran.


Treet står på en høyde i hagen, og kan felles slik at det legger seg nedover mot gressplenen. Noen med erfaring på hva dette vil koste fra et skikkelig firma i . Motorsag er eneste verktøy som brukes. Istedet for kran brukes klatreteknikker og sikkring med tau. Gratis , og trim på kjøpet.


De aller fleste skogeiere er positive når du spør om lov til å hugge et tre til bueemne, da noen ganger med unntak av Barlind. Trær og busker som ikke er av økonomisk interesse for grunneier, og som ikke er rødlista er helt greit å felle. Dersom man skal felle trær ved eller i nærheten av strømledninger bør Svorka alltid kontaktes på forhånd. Vi hjelper deg – helt gratis. Du kan jo legge ut en annonse på finn.


Ved gis bort - må felles av mottaker. Aner ikke hva det vil koste, men jeg tror jeg hadde satset på å få noen til å gjøre det gratis mot at de fikk veden.

Hvis de allikevel skal kjøres bort, mener jeg. På nettet kan du ikke bare få brukte møbler gratis , men også trær. På Smestad ble det for eksempel nettopp gitt bort et syv meter høyt. Svein Brustuen var den heldige som fikk felle treet.


For det tredje blir det til ved etterpå, og sist men ikke minst så sparer vi ett tre i skogen i år. Anbudstorget setter deg i kontakt med lokale leverandører i Fredrikstad. Levering av overnevnte er gratis.


Fjerne sevjetre på en privattomt. DØDT tre ved strømleding: Eva Berg fikk hjelp til å felle et dødt almetre som sto i nærheten av strømledningen inn til huset. Da TA kontakter Vest-Telemark Kraftlag AS (VTK), bekrefter driftsingeniør Geir Arild Djuve at frakobling av strømledninger er gratis for kundene.


Så enkelt kan du felle trær ! Skal du felle et eller flere trær er det mye du må ta hensyn til. Blant annet er det viktig å ha kontroll over treet slik at det faller dit du vil,. Det kan derfor være lurt å rådføre seg med profesjonelle trefellere.


Må jeg søke grunneier om lov hvis jeg vil felle trær på festetomten? Nettavisen kutter boliglånet ditt ( gratis ). Har du en vedovn og tilgang til gratis trær fra skogen, har du også en svært rimelig oppvarmingskilde, sier Hamarsland. Hvordan skal du gå frem?


Mange vil kunne krysse av på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.