fredag 22 december 2017

Bygga containerhus i sverige

Här byggs Sveriges första containerhus. Många drömmer om en villa vid vattnet, i det gröna men nära stan. För Thomas och Linda blev lösningen återvinning. När vi fick idén att bygga ett containerhus kändes det bara helt rätt, säger Linda Ulfsdotter.


Jämför man Nya Zeelan Australien och vissa delstater i USA så är det en sak som utgör en avgörande skillnad: vårt klimat.

För att kunna leva och bo året om i ett hus byggt av containrar så krävs det god isolering och . Sverige , men planerar du att bo utomlands – tänk på möjligheterna som öppnar upp sig när du bestämmer dig för att bygga ett hus av containers! Kloka hems nya bloggare Thomas Jacobsson och Linda Ulfsdotter bygger ett containerhus på Värmdö i Stockholms skärgård. Projektet är det enda i sitt slag i Sverige. Vi vill ta tillvara på det som redan finns och samtidigt bygga ett hus som är billigare än andra hus med ekoprofil, säger Linda Ulfsdotter. Blivande restaurangägare – vi underlättar för dig som vill ta steget och äga din egen restaurang.


Genom våra flexibla lösningar för restaurangcontainer ges nu möjligheten att starta och driva en restaurang med ditt egna koncept.

Vi utformar restaurangcontainern efter de önskemål och krav du har. Menade bara att Containerhus under sådana premisser går att slå på fingrarna rejält med helt konventionella klimatanpassade byggmetoder i de flesta aspekter och således har ganska snäva fördelar som byggmetod för folk som vill bygga eget billigt. Om du däremot vill ha just ett containerhus så bygg på . Får det lov att vara en ombyggd lastlåda som hem? Mycket talar för att det kommer bli vanligare. Blir det inte väldigt kallt i en container ? Man får ju inte plats med så mycket isolering.


Dessutom verkar det som mycket jobb att behöva svetsa ihop dem o dyl. Vore väl bättre att köpa en färdig byggbarack i så fall. Tror det är enklare och billigare att helt enkelt bara bygga sig en friggebod på kvadrat, som . Att i Sverige bygga nåt sånt utan grund och oisolerat golv.


Tänk efter en kall vinternatt och vakna och sätta ner tassarna mot det golvet, det vill man nog inte vara med om. Vidare bör det väl vara bättre att isolera väggarna utifrån istället för inifrån med tanke på tätheten i en container. Behovet av nya bostäder är skriande.


På KTH planeras en ny typ av boende – lägenheter som byggs av containrar.

Tusentals studenter saknar bostad i dagsläget. Nu undrar jag, vad tror ni om att bygga om en container ? Går det att få ett vettigt inomhusklimat i en sådan? Kolla in de här spektakulära ombyggnationerna – någon har verkligen tänkt. Edwin Britz, över dörrar och fönster samt målade takbjälkar.


LÄS OCKSÅ: Sveriges populäraste hus – därför vill alla ha det . Nackaparet visste inget om att bygga hus men bestämde sig ändå för att satsa allt på ett minst sagt utmanande byggprojekt – en villa byggd av fraktcontainrar på en nästan lika utmanande plats. En container , även kallad en container , är en stor stål låda används för att lagra varor som transporteras. Vanligtvis är dessa containrar flyttas via järnväg, lastbil eller båt. Standard behållare är antingen eller meter i längd och är starka.


Villa skapade använda återvunnet transportbehållare kallas . XLNT Living är inte det första bolag som bygger så kallade modulhus i Sverige , men teknikerna är många. Containrar används en del i Mellaneuropa och det finns projekt på gång också i Finland. Mikko Toivonen är vd på Hansacontainers som vill bygga ett flervåningshus i Kivistö i Vanda.


För att nå dit krävs alternativa metoder, men framför allt en stark politisk vilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.