måndag 25 december 2017

Att skriva sig till läsning kurs

Att skriva sig till läsning. Metoden kan användas i den tidiga läs- och skrivundervisningen och sker på datorer eller läsplattor. Bokstavsschemat är den centrala delen i arbetets upplägg.


Genom ett stationssystem . Förbättra din förmåga att läsa genom att skriva. Eleverna använder datorer eller surfplattor som är utrustade med ljudande tangentbord och talsyntes.

På så sätt kan skrivandet utgå från vad eleverna vill uttrycka och inte vad de förmår att skriva ner. Handboken vänder sig till . Kom-i-gång med ASL, del – kurs vt15. Kursens Innehåll: Del 1. Teknik samt logistik och tekniskt handhavande. Många skolor i Stockholm använder nu metoden som bygger på den norske forskaren Arne Tragetons forskningsresultat i förskoleklass och årskurs – för den första skriv- och läsinlärningen.


Att Skriva sig till Läsning (ASL) är en strategi för barn och ungas skriv- och läsinlärning där datorn används som skrivverktyg. Därefter arbetar vi praktiskt med appar som passar bra att använda när man arbetar med ASL.

Det är roligt att så många har anmält intresse för kursen. Det finns även några öppna föreläsningar som ni kan boka in er. Den maj blir det nätverksträff i Stockholm för lärare och processledare som arbetar med att Skriva sig till läsning. Jag arrangerar den i samarbete med Annika Angelii Genlott från Sollentuna. Ser verkligen fram emot den.


Skriva sig till lärande (STL) är en modell som ökar lärandet och språkutvecklingen genom att kombinera pedagogik och digital teknik. Sju sätt att skriva sig till läsning – följ med till Åsenskolan. Efter en första kurs kring dokumentation är vår intention att flera kurser ska ges, med fokus på att fördjupa eget arbete kring att skriva sig till läsning och att formulera och dela erfarenheter och relatera dessa till existerande teorier och metoder.


Sammantaget ska detta ge . Vi lärare och elever i årskurs är i full gång med vårt lärandemål i svenska. Vi arbetar också med det som vi lär oss på vår ASL- kurs som heter Språkpaketet och leds av Stockholms stad. ASL - att skriva sig till läsning. Eleverna lär sig läsa genom att skriva på ipads eller datorer. Kostnad: Gratis för personal på Växjö kommuns skolor.


Plats: Lokal Salen på Nygatan i Växjö. Vi genomför beställningskurser och skräddarsyr utbildningar . Det är ett konkret arbete med ett tydligt syfte som stimulerar kreativitet och samarbete mellan eleverna.

Istället för att ägna mycket tid till det formella formandet av bokstäver under det första skolåret använder många elever idag datorn eller en surfplatta för att utveckla sina läs- och skrivfärdigheter. Denna metod – att skriva sig till läsning – som fått spridning på många svenska skolor och förskolor, springer ur . Studiecirkeln har samma innehåll som de som tidigare arrangerats i samband . Här kommer ett tips på en utbildningsdag den mars i Stockholm på ABF-huset. Det är Svenska Dyslexiföreningen som anordnar en utbildningsdag med titeln Goda grunder - lycksam läsning.


Den vänder sig särskilt till dig som arbetar med lite yngre barn och elever (förskola, förskoleklass och lågstadie).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.