torsdag 28 december 2017

Att tänka på vid anställningsintervju

Det kan vara mycket att tänka på inför en anställningsintervju. Det är väldigt viktigt att försöka ta reda på så mycket som möjligt om företaget, samt att förbereda en personlig presentation om sig själv och ge svar på de vanligaste frågorna. Här ger Monster dig tänkvärda tips inför din arbetsintervju.


Det är många som går på anställningsintervju som inte tror att mindre exempel räknas, men för en rekryterare är alla detaljer viktiga för att få en helhetsbild av vem du är. Det betyder att du har gått vidare i rekryteringsprocessen och kommer att få berätta mer om dig själv, och få reda på mer om jobbet du har sökt. Och ditt sätt att se om jobbet passar dig.

Här får du tips om vad du ska tänka på före, . Fundera på vad du kan tillföra i den aktuella rollen samt varför ska de anställa just dig. Ska du på anställningsintervju ? De flesta anställningsbeslut fattas vid första intervjun. Hur din arbetsintervju går kan vara lika viktigt som din erfarenhet eller yrkeskunskaper.


Vi har sammanställt en guide för hur du ska tänka före, under och efter jobbintervjun. Här kommer tips som hjäper dig att få jobbet . Stiger pulsen när du går på anställningsintervju ? Hon rekommenderar dig och andra att tänka på det här:.

Alexandra Callegari-Lind: Det är ok att vara nervös men försök tänka på de bitar som kan upplevas som ” utestängande” i kroppsspråket, såsom korsade armar. Här hittar du allt du behöver veta för att lyckas på en anställningsintervju. Vi ger dig tips och råd och guidar dig inom vad du bör tänka på vid en anställningsintervju och hur du förbereder dig för att få drömjobbet! På en anställningsintervju är det viktigt att lyssna ordentligt på rekryterarens frågor och tänka till innan du svarar.


Få karriärtips ifrån experterna på CareerBuilder. Arbetsförmedlare tipsar om vad du bör tänka på under en anställningsintervju. Fler tips och råd hittar du. Hur bör du förbereda dig inför en anställningsintervju ? Grant Thorntons rekryterare och gruppchef ger tips.


Du ska se människor du träffar i ögonen, ha ett stadigt handslag och vara positiv och intresserad. Det här skiljer sig inte från vanliga livet. När du väl sätter dig i intervjun börjar det dock bli lite annorlunda än möten i ”verkligheten”. En intervju är en konstruerad situation och därför är det viktigt att förbereda sig på de frågor . Frågor om till exempel familj och barn. En del frågor kan kännas svåra att svara på.


Tänk extra noga igenom hur du vill svara på frågor om till exempel familjeförhållanden och barn. En arbetssökande har inte någon skyldighet att berätta om en påbörjad eller planerad graviditet vid en anställningsintervju. Ditt CV imponerade din eventuella framtida arbetsgivare, du fick en intervju och nu behöver du göra bra ifrån dig för att få jobbet.

Ta reda på hur företagskulturen är och hur folk klär sig innan du bestämmer dig för vad du ska ha på dig ( tänk kostym för banker, business casual för reklambyråer etc.). Tänk på att det är viktigt att vara konkret och kortfattad. Att du känner till deras värderingar och mål tillför ett värde och visar på att du . Givetvis bör du inte heller komma för sent till en intervju , det ger ett oseriöst intryck. Se till att ha god tid på dig när du planerar din transport till intervjutillfället, ta hellre en tidigare buss för att slippa stressa.


Om du trots allt skulle råka ut för en försening är det viktigt att du ringer och informerar arbetsgivaren. Checklistan är tänkt som ett enkelt och grundläggande intervjustöd för chefer vid anställningsintervjuer. Personalavdelningen rekommenderar en rekryteringsprocess med minst två intervjuer och två referenser för intressanta kandidater. Tänk igenom hur du ska svara på frågor vid anställningsintervjun, så du kommer till din rätt.


Hur förbereder man sig bäst inför en intervju ? Förbered också egna frågor till arbetsgivaren. Vad ska man tänka på under intervjun? Första intrycket är viktigt.


Det behöver inte vara en kristallklar plan, men försök att tänka lite framtid och spåna gärna kring drömmar och visioner. Det sistnämnda visar på driv, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.