måndag 25 december 2017

Söka ord på webbsida

Att söka efter ett specifikt ord direkt i nästan vilken webbläsare som helst är hur enkelt som helst. Klicka på resultatet eller tryck på Retur. På datorn går det att söka efter ett ord eller en fras på en webbsida.


Visste du att Safari på IOS har en funktion för att söka på en öppen sida? Skriv sökordet i fältet som visas . Så här gör du för att komma åt den.

Söka ord i texter på hemsidor Programvara: Windows. Del, Ta bort markerad post i den automatiska kompletteringen. Chrome, Explorer och Firefox: Ladda om sidan med F5. Vill du ladda om hela cachminnet väljer du Ctrl-F5. Sjukt bra när man söker på en . Sökfunktion på hemsidan - utan databas.


Kortkommandon i Firefox. Snabba upp ditt surfande med dessa snabbkommandon. Sök : Kommando, Händelse.

Esc, Stoppar laddningen av en webbsida. Söka text i Safari på iPad - Jag vill söka efter ett ord på en hemsida i Safari. Denna funktion kommer att vara mycket värdefullt om texter och websidor innehåller många ord. Ordet hemsida (engelska: Home page) används också ibland som synonym till webbplats, i synnerhet en personlig webbplats, men kan även ha andra betydelser.


På grund av detta rekommenderar Svenska datatermgruppen att man undviker ordet till förmån för mer precisa ord som ”webbplats”, ” webbsida ”, ” ingångssida” . Den vita rutan kallas adressfält. Där skriver du adressen till en webbsida. Tryck på Enter på tangentbordet: 5. Precis som i datorversionen av Snabbförhandsgranskning kan du jämföra resultaten visuellt utifrån bilderna av webbsidan så att det blir lättare att välja rätt resultat . Du kommer då till webbsidan.


Söker du efter text i ditt dokument? Om du vill kan du också ersätta det med annan text. Bild på kommandot Redigera i Word Online. Meta Description skall sammanfatta vad webbsidan handlar om, samt återge vem som är avsändare.


Man bör hålla sig till en viss mängd text ( max ord ) eftersom denna, till skillnad mot meta keywords, är synlig för sökmotorerna samt deras användare. De ord du kan se framför dig, att dom skriver in i sökrutan, är dina strategiska sökord. Låt oss säga att du har en webbsida om att samla frimärken.


Varje gång någon söker på samla frimärken, vill du säkert att du skall hamna bland de första svaren.

Då är dessa två ord några av dina strategiska nyckelord för denna sida. Fundera på vilka sökord som dina besökare kan tänkas använda för att hitta din hemsida och se till att hemsidan verkligen innehåller dessa ord. Tänk på att presumtiva kunder kanske inte söker efter just din produkt eller tjänst eftersom de inte känner till den. Däremot söker de information om ett problem eller behov som ditt . Hur man söker efter ord eller fraser på en sida öppen i Safari på iOS 9. Först naturligtvis måste vi öppna Safari och få tillgång till en webbsida för att söka efter ord i innehållet som vi är intresserade av.


I ett öppet sida, gå till webbläsarens adressfältet högst upp och skriv det ord som vi är intresserade av . Möjlighet finns att ställa frågor. Har något ändrats, tillkommit eller i vissa fall tagits bort på sidan så skickas ett meddelande, en s. Ett problem är att enkla ändringar på en webbsida , som ett ändrat datum, resulterar i en “alert”. I somliga tjänster kan man bestämma när man påbörjar bevakningen att t. Använd avancerad sökning för att hitta de senaste nyheterna och världshändelserna snabbare. Hitta populära personer, hashtaggar och foton om vilket ämne som helst. Det finns en sökfunktion i den vänstra meny som du kan använda om du inte lyckas hitta det du söker genom att bara klicka dig runt.


Du kan kan söka på hela ord eller delar av ord. Hemsidan är skapad av Daniel Juvas och Anette Mattsson. Webmaster är Anette Mattsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.