fredag 29 december 2017

Ramschema skogsmästarskolan

Den här sidan är för dig som är student på skogsmästarprogrammet. Här hittar du viktiga dokument och information som rör skogsmästarprogrammet. Länk till kurshemsidan Skogens värdekedja. PRME - Principles for Responsible Management . Då ska du bli skogsmästare. Skogen är en omfattande exportprodukt för Sverige och här finns många arbetstillfällen.


Samtidigt är det viktigt att arbeta för att bevara den biologiska mångfalden och upprätthålla skogens . Sök efter kurser på grund och avancerad nivå. Här kan du söka efter kurser på SLU där du kan se kursens schema, litteraturlista, kursplan och betygskriterier. Du kan söka efter kurser för innevarande termin samt ett läsår framåt i tiden.


Alla vill vi ha go nyttig, säker och hållbart producerad mat. Men hur ska den kunna vara allt det här? Och hur kan du själv påverka matens väg från jord till tallrik?


Du som blir en agronom vet var mjölken, . På den här sidan ser du terminstider för kurser och program på grund- och avancerad nivå. Kurserna på Hippologprogrammet ser något olika ut beroende på vilken inriktning du väljer. Kursplaner hittar du på kurshemsidorna. För mer detaljerad info kan du läsa under utbildning och vidare under respektive inriktning.


Första årets teoretiska delar ger dig ingående kunskaper . Funderar du över vad man kan göra för att ge våra djur så bra förutsättningar som möjligt? Här får du en bra grund att stå på för att kunna arbeta för djurens bästa. Etologi och djurskyddsprogrammet ger dig . Eller kanske ansvara för skötseln av miljöer som parker, kyrkogårdar eller golfbanor?


Som landskapsingenjör påverkar du projektering, anläggning, skötsel och förvaltning av vår gemensamma utemiljö. Men skogen måste skötas rätt, hållbart och varsamt. Det är i skogen det händer.


Samhället behöver ställa om från fossil till biobaserad ekonomi. Som landskapsarkitekt påverkar du konkret hur miljön runt omkring oss ser ut och fungerar. Du har en viktig roll i byggandet av framtidens samhälle, i staden eller på landet, kultur- eller naturmiljöer, och för olika uppdragsgivare.


Du finner fler än kurser på Institutionen för ekonomi. Om du går ett av våra grundprogram så har du chansen att läsa de flesta av kurserna. Information om närmast kommande omtentatillfälle och vilka tentor det rör kommer uppdateras löpande på denna sida. Gillar du kontakt med andra människor och deras sällskapsdjur?


Som djursjukskötare utbildas du för att få en bred och fördjupa. Håll utkik här inför nästa år, mer information kommer att publiceras närmre. Veterinärprogrammet är för dig som är intresserad av djur, medicin, naturvetenskap och människor och som vill studera frågor som rör djurhälsa,. Från denna sida kan Du hitta länkar till utbildningsplanen, ett översiktligt ramschema för de tre åren och länkar till de olika delkursernas kurshemsidor mm. Hippologprogrammet är Sveriges enda universitetsutbildning helt inriktad på häst.


Befolkningen ökar och klimatet förändras. Vill du förebygga och behandla sjukdomar hos djur? Hur mycket klarar vår jor egentligen? Det här är utbildningen för dig som inte bara vill stå vid sidan och titta på.


Du vill vara med och påverka. Och du vill kunna produktion av växter i lantbruket. Här är det de riktiga och jordnära frågorna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.