onsdag 20 december 2017

Branden i karlstad 2016

Larmet om branden kom in 04. En mamma, en pappa och deras två små barn omkom när röken spred sig i lägenheten. Den fasansfulla branden på Romstad i Karlstad lämnade ingen oberörd. Man slås av vilka små marginaler det är för att en katastrof ska inträffa, säger Björn Johansson, chef vid räddningstjänsten.


K, A, B och F står skrivet på blockljusen.

Bokstäverna står för namnen på familjemedlemmarna som omkom i branden. Det var strax innan fem på natten till söndag som larmet kom om branden i bottenplanslägenheten på Romstad i Karlstad. Hemskt Ingen av dem verkade svara på behandlingen. Hoppas verkligen att det är felrapport och förhastad information.


Orsaken till branden på Romstad där fyra personer dog kan ha varit ett värmeljus, enligt den polisens tekniska utredning. Det var i slutet av oktober som fyra personer, två barn och deras föräldrar, omkom i en brand på Romstad i Karlstad. Efter att polisen och räddningstjänsten genomfört en teknisk undersökning efter lägenhetsbranden på Romstad i Karlstad där fyra personer omkom, tyder allt på att branden orsakades av en olycka.


Dotter miste sin familj i branden.

Fyra personer, två vuxna och två små barn, har dött i en lägenhetsbrand i Karlstad. Två små barn och deras föräldrar har mist livet i samband med en lägenhetsbrand i centrala Karlstad. En 15-årig dotter var inte hemma vid olyckan. Den närmaste familjen är i väldigt stor sorg, säger Monica Nyqvist vid Posom-gruppen. Att fler än två personer dör i bränder förekommer väldigt sällan i Sverige, liksom att de omkomna är så pass unga.


Natten till den oktober klockan 04. Värmeljus kan ha orsakat branden i Karlstad där två föräldrar och två av deras barn omkom. UPPDATERAD) Strax efter klockan på lördagseftermiddagen kom det första larmet.


En stund senare ett par till. SOS blev nedringda av samtal om det som kom att bli en storbrand på Örsholmens industriområde i Karlstad. Under eftermiddagen tvingades räddningstjänsten gå ut med ett viktigt . Plus Karlstad Trafikverket var för sena att överklaga Karlstads kommuns beslut att bevara överbanmästarbostaden.


Beslutet skickades till verkets bolag för fakturahantering och inte till handläggaren. Nu kräver Trafikverket att deras överklagande ändå ska gillas. Det är totalskada på fastigheten, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad.


Huset som har eldhärjats är ett bostadshus med sex stycken lägenheter. Sju personer är skrivna på adressen.

Mycket pekar på att ett värmeljus i en soffa kan ha orsakat den dödliga branden i Karlstad för två veckor sedan. Automatlarm, ej brand , 51 593. Utsläpp farligt ämne, 5 58. Brand i byggna 15 164.


Terese Myrin, stadsbyggnadsantikvarie. Det pågår ett detaljplanearbete för före detta stadshuset. En lägenhet i centrala Karlstad eldhärjades vid lunchtid idag. En 32-årig man anhölls på.


Vi kontrollerar nu vinds- och . Vi får laga mat och äta tillsammans, arbeta med hantverk, tvätta, såga och lära oss släcka bränder och träffa historiska personer som kommer på besök. Tidsresa branden i Karlstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.