tisdag 26 december 2017

Avskogning åtgärder

Living Forest Report visar att det är möjligt men att det är bråttom att vidta åtgärder , säger Håkan Wirtén, generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF. Nya åtgärder mot tropisk avskogning. Debatten kring tropisk avskogning har pågått sedan 70-talet, men det är först i och med den accelererande klimatdebatten som fokus kommit att hamna på de växthusgasutsläpp som den tropiska avskogningen ger upphov till.


Under klimatkonferensen på Bali senare i. Att inte endast fokusera på avskogning kan vara positivt för att: - Det skapar ökade incitament att nyttja flera reduktionsmöjligheter.

Naturvårdsverket bedömer att det finns stora potentialer . Den årliga förlusten på miljoner kvadratkilometer skog måste upphöra. Norge informerade i veckan att de satsar miljarder kronor per år under en femårsperiod för åtgärder mot avskogning i utvecklingsländer. Världsbanken har precis gått in med stora summor för att motivera tidigt agerande och kapacitetsuppbyggande.


Detta kan ses som ett medel för att stimulera länder . Britta Brügge utbildade lärare och pedagoger under en 2-dagarskurs i utomhuspedagogik. Det är värdefullt för oss att få nya verktyg och inspiration till när vi ska hålla utomhuslektioner med våra elever, sa deltagarna.

Jörgen Amandusson är Regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro och var . En rad forskningsrapporter har visat att agroforestry – att plantera träd och grödor tillsammans – är en mycket effektiv åtgärd mot avskogningen. Samtidigt ger det näringslösa jordar liv igen. När jordbrukare planterar träd på sina gårdar kan utarmade jordar ge dubbelt så stora skördar. Författare, Eskil Mattsson Madelene Ostwald Matilda Palm. Publicerad vi Institutionen för geovetenskaper.


Denna plan ska visa hur man beräknar avskogningstakten och visa hur man tänker övervaka och rapportera de åtgärder man vidtar. Denna handlingsplan och de åtgärder man föreslår ska ta hänsyn till drivkrafter bakom avskogningen , markägarförhållanden, jämställdhetsfrågor och ursprungsbefolkningars rättigheter. Sju av tio företag har åtaganden att ta itu med avskogning med få översätter dessa till meningsfulla åtgärder. NGO:s ligga bakom den fortsatta avskogningen. Sverige presenterar den maj vid Oslo Climate and Forest Conference stöd om totalt minst 5miljoner kronor mot avskogning.


Colombia, Ecuador och Peru. Bland hoten finns olaglig och oansvarig avverkning, guldbrytning, boskapsuppfödning och omvandling av skog till odlingsmark. De un- derlag han presenterar bygger dock mer på teoretiska mo- deller än på praktisk erfarenhet.


Bortfallet av inkomster om avskogningen helt skulle stoppas i de åtta länder som till- sammans svarar för procent av . Panelens uppdrag var att uppnå enighet och formulera förslag till åtgärder för att bl.

Skogsprinciperna och Agenda 21. Protokollet tillåter vissa åtgärder i anslutning i skogsbruket för att de överenskomna åtagandena skall uppnås. Det har dock visat sig att innehållet av vissa artiklar inte är klart, t. Dessutom finns det alltjämt vissa frågor i anslutning till . Det är därför mycket viktigt att vidta åtgärder för att minska avskogningen som främst sker i tropikerna. Avskogning motsvarar ca av de globala koldioxidutsläppen.


Redan nu vidtar man åtgärder för att kunna producera palmolja, nötkött, kaffe, fågel och förpackningar på ett mer hållbart vis. Finansieringsnivå, finansieringskällor och mekanismer för att ta itu med avskogningen 10. AVSKOGNINGEN MOT BAKGRUND AV UNFCCC 11. Global Forest Carbon Mechanism 12.


Perspektiv på längre sikt: att på prov låta koldioxidmarknaderna omfatta avskogningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.