tisdag 26 december 2017

Normer och värderingar övningar

De synliggör våra normer och värderingar. Vilka normer begränsar oss? Dessa uttalade eller outtalade regler och förväntningar kallas normer. Normer kring sexualitet är starkt kopplade till värderingar om vad som anses kvinnligt och manligt. Förväntningar på tjejer att ha en kontrollerad.


Alla har rätt att bestämma när, hur och om de vill ha sex.

Samtidigt finns det många . Vill du få igång ett bra samtal med en grupp som du leder? Här finns enkla övningar om mänskliga rättigheter, krig och fre klimat, jämställdhet och demokrati. Dessa går att göra fristående från texterna i materialet, men kan med fördel kombineras med personberättelser i de olika avsnitten. Under rutan ”För läraren” i respektive avsnitt rekommenderar vi några av övningarna som passar . Det kan handla om att ta ställning och diskutera, att ta reda på mer om något eller att analysera.


A kan användas när klassen till exempel studerar andra världskriget,. Varför har vi de värderingar och normer vi har i vårt samhälle idag? Förslag på övningar med isberget.

Du kan låta deltagarna presentera sig för varandra med hjälp av isbergets dimensioner. En annan variant är att. Och man får bearbeta attityder och värderingar i syfte att främja mångfalden på arbetsplatsen.


Heta stolen går till så att deltagarna sitter på var sin stol i en ring. Det betyder att vi väljer att undersöka hur normer påverkar våra värderingar och vår vardag istället för att bara fokusera på och berätta om människor som bryter mot normerna. Genom olika övningar ser vi hur normer diskriminerar människor som inte passar in. Rasism, sexism och homofobi . Syfte och bakgrund: Denna övning går ut på att låta gruppen gemensamt diskutera och tydliggöra vilka värderingar som ska genomsyra klimatet och samarbetet i gruppen.


Ingen får uttrycka sig negativt om det någon annan säger. Man argumenterar för sin sak snarare än mot någon annans. Vad man ska tänka på när man leder värderingsövningar kan du läsa här. Välj en form av övning som passar sammanhanget – och lokalen! Det är ypperligt att kollegor emellanåt får identifiera, diskutera och ta ställning till konkreta situationer – som hypotetiska case, riktiga situationer som domstolen tagit ställning till eller andra övningar som handlar om att uttala värderingar.


Normer är något vi gör – vi kan bestämma vilka normer som gäller hos oss. Att arbeta normkritiskt i skolan handlar om att på olika sätt synliggöra och reflektera kring normer , hur normer kommer till uttryck och reproduceras samt vilka konsekvenser normer får. Det handlar om att synliggöra och förändra interna maktstrukturer och system, men också om att syna sina egna attityder, normer och värderingar.


Vi arbetar med case rörande olika . I onsdags höll jag och Ingela en modul på temat värderingar.

Man började lektionen med att diskutera vad etik, moral, normer och värderingar är för något. I övningar och rollspel fick eleverna sedan reflektera över sina värderingar och sitt eget förhållningssätt till temat. Språkbruket diskuterades. Denna lärarhandledning innehåller övningar och frågeställningar för ämnesöver- gripande temaarbeten om. Eleverna får här möjlighet att undersöka sina, andras och samhällets normer för vad som är OK och vad.


Stanna inte på åsiktsnivå – försök få eleverna att formulera de egna värderingar som ligger till grund för . Vi ska få göra gruppövningar med de. Jag kom på att man kanske kan köra med påståenden om normer , värderingar etc. Där de får röra om sig i rummet och sedan för man diskussion. Nu till min fråga har ni tips vilka påstående man kan använda sig av? I takt med att värderingar förändras, förändras också vår vardag och vårt samröre med varandra.


I olika övningar och diskussioner lyfts mångfalden av (likheter och olikheter) perspektiv och värderingar mellan. Normer = outtalade riktlinjer som är socialt bestämda i ett visst givet sammanhang och som . Tre övningar som grund för diskussioner om jämställdhet och mångfald. Värderingsövningar s 11.


Diskrimineringsgrunderna i lagen. Checklista för den egna organisationen. Andra utbildningsträffen: Normer och diskriminering.


Skapandet sker i de heteronormativa värderingar som vi växer upp med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.