torsdag 21 december 2017

Skogsbolag på börsen

Privata Affärer - börsen , aktier, fonder, etf:er, sparande, aktietips, placeringstips. Tidigare har fokus från aktiemarknaden mest varit på hygiendelen inom SCA och dess möjlighet till tillväxt globalt, men kommer alltså aktiemarknaden att begåvas med ett skogsbolag som bör locka som aktie. SCA är ju nämligen Europas största privata skogsägare med miljoner skogsmark, vilket bildar . Börsindex ligger kvar i en stigande trend och köpsignaler har löst ut i två skogsbolag.


Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på respektive vilket indikerar en övervikt av optimister bland de kort- och långsiktiga investerarna på börsen. SKOGSBOLAGEN INFÖR RAPPORTERNA FÖR FJÄRDE KVARTALET.

Skogsbolagen står på tillväxt. Utsikter för skogsbolagen är överlag ljusa. De gynnas av god efterfrågan och hög dollarkurs, och Billerudkorsnäs som brottats med problem är på väg att lägga dem bakom sig. Latvian Forest är det enda renodlade skogsföretaget, på den svenska börsen.


Passar den som önskar satsa enbart på skog, och dra fördel av att den är lägre värderad utomlands. Priset kan jämföras med att skog i . Indirekt ägande i skog kan nämligen vara både prisvärt och lönsamt. Intresserad av skog som placering men vill slippa barr?


Då kanske en investering via börsen är ett alternativ.

I SvD:s artikelserie om alternativa investeringar går vi nu igenom placeringsmöjligheterna för dig som vill ha exponering mot skog. I nästan ett decennium har Di låtit Sveriges sex största aktiestjärnor rösta fram det kommande årets bästa aktier i sju kategorier. Fjolårets val blev en dunderhit. I år får en slokande modestjärna, börsens stabilaste bank, ett substansrikt skogsbolag , ett verkstadsess och ett elastiskt polymerföretag förtroendet. Holmen: fint men spretigt.


Ett bolag som har det tungt av flera anledningar. Alla som läser detta är antagligen väl insatta i börsen med allt vad det innebär. Fonder, aktier, råvaror. Renodlade skogsfastighetsbolag är det ont om på börsen.


De flesta skogsbolag ( läs papper och kartong företag) saknar helt egna skogsinnehav. För första gången på länge är skogsaktierna nästan fria från förlusthärdar. Aktierna har gått bättre än börsen det senaste halvåret men hur står de sig framöver.


STOCKHOLM (Direkt) Det regionala samlingsindexet Nordic Vinx slutade procent lägre på nivån 971. I Norge handlades OBX kring pro. Simon Blecher, förvaltare av Carnegies Sverigefond säger att han vill att SCA ska bli indelat i tre börsbolag: ett för hygien, ett för sågverk och bruk och ett för skogsbolag.


En anledning säger han är att ett renodlat skogsbolag på börsen kan vara eftertraktat för pensionsfonder. Förra hösten meddelade SCA . Exempelvis stål- och skogsbolag , byggföretag och verkstadsbolag är cykliska.

Hit räknas bland annat livsmedel, läkemedel och telekommunikation, . Börs TT Stockholmsbörsen inleder handelsveckan nedåt. OMXS-index har efter minuters handel backat procent till 572. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser och kommer sedan börserna i Asien överlag sjunkit. Omställningen, från skogsägare till brett miljöbolag, har visat sig lyckosam för svenska Green Growth Nordic.


Bolagets skogsverksamhet i Panama presenterar nu nya inkomstkällor samtidigt som deras kvarvarande mark ökar i värde. Det är en väldigt spännande tid för bolaget, säger vd Timo Lehtonen. Britta Brügge utbildade lärare och pedagoger under en 2-dagarskurs i utomhuspedagogik.


Det är värdefullt för oss att få nya verktyg och inspiration till när vi ska hålla utomhuslektioner med våra elever, sa deltagarna. Jörgen Amandusson är Regionsamordnare för Skogen i Skolan Örebro och var kursledare tillsammans . Som helhet har börsen vänt skogsbranschen ryggen under senare år. De konjunkturkänsliga skogsbolagen har inte alls hängt med när placerarna sprungit benen av sig efter verkstäder och andra cykliska företag.


Kanske kan lyftet komma i år, men förutsättningarna skiljer sig åt mellan de olika bolagen där . Det finländska skogs- och byggbolaget Jaakko Pöyry Group tänker ansöka om notering vid Stockholms fondbörs och Helsingfors fondbörs. Bolaget tänker genomföra en nyemission före årets slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.